Трънливият път на българското кино

13 January 2017

Мемоарите на Васил и Жана Гендови „Трънливият път на българското кино“ и „Това, което се премълчава в историята на българския филм“ са интересно и вдъхновяващо четиво за всеки, който обича киното.

Дискретният чар на рекламата

12 January 2017

Продуктовото позициониране на екрана

Преди година на книжния пазар излезе книгата "Дискретният чар на рекламата", в която за първи път в България се разглежда и анализира продуктовото позициониране в киното и телевизията, както и скромния роден опит в тази посока. На вашето внимание публикуваме откъс от книгата, предоставен лично от автора Теодора Дончева.

Откъс от "Мълчание" на Шюсаку Ендо

10 January 2017

На 14 януари в зала 1 от 19.00 ч., НДК ще представи най-новия филм на Марин Скоресезе "Мълчание", екранизация по едноименния роман на Шюсаку Ендо. По този повод издателство "Колибри" предостави на kinoto.bg откъс от книгата, която вече можете да намерите на книжния пазар.

Д-р Петър Кърджилов: Фактологически недоимък над половин век властваше над нашето кинознание

04 January 2017

Наскоро бе премиерата на най-новата книга на филмовия изследовател на киното, журналист и писател д-р Петър Кърджилов „Озарения в полите на Витоша. Летопис на ранното кино в София (1896–1915)”. По този повод препечатваме разговора, който направиха колегите и приятели Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов в сайта въпреки.com, за което благодарим.