Как се показва невидимото в киното?

24 March 2018

Пловдивският режисьор Димитър Кутманов води лекция на тема „Как се показва невидимото в киното“ на 24-ти март в Пловдив

Събитието е второто от поредицата майсторски класове във филмовата инициатива, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, КИНОПЛОВДИВ

Румънско късометражно кино

21 February 2018

Програмата на Неконформистката алтернатива включва и среща-разговор с румънския продуцент Габриела Сучиу

След големия интерес на програмата през миналата година, за втори път Неконформистката алтернатива представя нова селекция от най-новите късометражни филми от Румъния. В селекцията са включени някои от най-успешните по световните фестивали заглавия, подбрани от Габриела Сучиу, продуцент и дистрибутор, която помогна за подбора и в предишното издание на програмата. Културен център G8, 24 февруари - 20.00 ч.

Бразилско късометражно кино

09 November 2017

Неконформистката алтернатива представя филмова програма: Бразилско късометражно кино: Наблюдение на промяната

Тази филмовата програма ще запознае българската публика със съвременното бразилско независимо късометражно кино. В две части през ноември и декември ще бъдат показани 12 късометражни филма, създадени през последните четири години. Прожекцията ще бъде на 16 ноемри от 20.00 ч. в Културен център G8.

Яна Титова x 3

26 September 2017

Тази седмица Клуб "Фарго" представя малка част от творбите на българската актриса и режисьор Яна Титова

"Няма да спра да разказвам истории, които ме вълнуват” – казва Яна, която живее и твори между София и Лондон. В нейните три филма се преплитат реални с нереални светове и човешкото его е поставено пред изпитание. В ролите ще видите обичаните Асен Блатечки, Стоян Алексиев и самата Яна.

Късо кино в Club Fargo

09 September 2017

Три късометражни филма ще открият новия сезон на Късо кино във Фарго!

Програмата се завръща на 15 септември от 19.00 ч. и представя три късометражни филми, с теми от живота на съвременното училище и неговите възпитаници. Три филма, които няма да ви върнат в първи клас, но със сигурност ще ви кажат много за "днешната младеж" - за заглушения им от света вътрешен глас, за желанието да провокират, за лекотата, с която могат да минат през живота.

Неконформистката алтернатива представя...

14 August 2017

Студентско експериментално кино и некомерсиални филми в G8

Студентско експериментално кино и некомерсиални филми са събрани в една програма, в която животът като факт не е просто въпрос на индивидуална гледна точка, на познати клишета, на формална наука или екстравагантен нихилизъм. Животът става обект на съсредоточен, критичен и искрен поглед ... навътре и навън. Идеи и емоции насищат образите със сила, смисъл и прозрения. Различното кино е като откровение за състоянието на общия ни свят, вътрешно преживяване на битието като криза на човешкото, то е като започнат разговор с непознат човек, който те променя веднага, защото си готов за това.

Майсторски клас на проф. Георги Дюлгеров

15 May 2017

20 филма на дипломанти и ученици от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров/ НБУ ще бъдат показани на 23 май в кино „Люмиер Лидл”.

Филмите са разделени на четири блока с продължителност около час, като първият започва в 17:00 часа, а последният – в 21:30 часа.

КЪСО КИНО в ПЛОВДИВ

27 March 2017

На 30 март (четвъртък) от 19:00 часа Club Fargo в Пловдив. Вход свободен

Този път организаторите предлагаме мултифункционална селекция: три филма, които комбинират най-забавните характеристики на късометражното кино с любовни интриги, готварски рецепти и хранителни режими. Всичко това подправено със звездно актьорско присъствие - Марта Вачкова, Владимир Карамазов, Ути Бъчваров, Ирмена Чичикова, Ованес Торосян, Латинка Петрова...

Четири къси филма на Илина Перянова в ДНК

20 March 2017

Сред тях е и отличеният с множество награди „Изяж ме!”

През месец март в ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс може да видим четири филма на режисьорката Илина Перянова. Те ще бъдат показани на 30 март от 19:30 часа.

БНТ ще излъчи "Сляпата Вайша"

09 February 2017

Обществената телевизия получи ексклузивни права да представи номинирания за най-престижните награди в света анимационен филм.

Българските зрители могат да гледат „Сляпата Вайша“ на 26 февруари – в деня, когато ще се състои 89-та церемония по връчване на филмовите награди „Оскар“. Филмът ще бъде излъчен по БНТ1 – от 20:45 часа, веднага след централната емисия „По света и у нас“