Плакат на филма "Ботев е идиот"

Програмата се завръща на 15 септември от 19.00 ч. и представя три късометражни филми, с теми от живота на съвременното училище и неговите възпитаници. Три филма, които няма да ви върнат в първи клас, но със сигурност ще ви кажат много за "днешната младеж" - за заглушения им от света вътрешен глас, за желанието да провокират, за лекотата, с която могат да минат през живота.

13537641_288653161487382_4951285130144920724_n.jpg

I DON’T WANT TO GROW UP

България, 2016, 28 мин

Сценарий: Катерина Ламбринова,  Филип Андреев

Режисьор: Филип Андреев

Оператор: Георги Андреев

С участието на: Мила Люцканова, Мак Маринов, Александър Кънев, Анатоли Ставрев, Симеон Дамянов, Лилия Гелева, Цветан Алексиев, Луизабел Николова, Весела Петрова, Павел Поппандов

Продукция: Бъръ филм – Владимир Андреев

Копродукция: Слайс, Bohós Topakbashian

Ада и Александър са объркани двадесетинагодишни младежи. Спонтанно решават да заживеят заедно и започват малък ремонт на стара мансарда с помощта на най-близките си приятели. Ремонтът прераства в купон и става ясно, че всички те имат проблем с порастването.

Block2.png

КАПИЯ

България, 2016, 20 мин

Сценарий и режисура: Елена Тончева

Оператор: Марин Маринов

С участието на: Иван Бърнев, Полина Недкова, Илка Зафирова

За да отмъсти на твърде строгия си нов учител, Лили краде ключовете му и нахлува в дома му, за да му прави номера. Спипва я сляпата му и сприхава майка и Лили лъже, че е сгодена за него, а възрастната жена изпада във възторг. В поредица от комедийни ситуации някой ще плати за тази лъжа.

speech.jpg

БОТЕВ Е ИДИОТ

България, 2012, 9 мин

Реж: Деян Барарев

Продуценти: Деян Барарев и Илиян Кючуков

В ролите: Валентин Стоев, Мая Бабурска

Васко е написал есе със заглавие което обижда Христо Ботев. Когато директорката на училището го разпитва пред целия клас, Васко обяснява, че това, което е искал да каже е тотално различно. Ще го разбере ли учителката му?

Проектът се осъществява в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019

Свързани статии