Гледаме “Доза щастие“ в HBO

17 May 2020

Историята на Весела Тотева за силата на волята ще достигне до още повече българи и зрители от чужбина от 17 май

Българският филм ще бъде достъпен за гледане у нас и в още шест държави от региона. Мисията, каузата и личната история зад сюжета ще стигнат до много хора през онлайн стрийминга и така филмът ще продължи да живее и да бъде съпреживяван. HBO Европа закупи права за излъчването му за седем държави, включително България, а паралелната премиера за всички територии е на 17 май в HBO GO и от 21:00 часа по HBO.

"Доза щастие“ и „Диви и щастливи“ вече са достъпни онлайн за българите зад граница

22 April 2020

Двете продукции могат да бъдат наемани за 48 часа или да бъдат закупени в платформата Neterra.TV+

Нашумелите филми „Доза щастие“ и „Диви и щастливи“ вече са достъпни онлайн специално за българите зад граница, които от месеци очакват възможността да им се насладят. Двете продукции могат да бъдат наемани за 48 часа или да бъдат закупени в платформата Neterra.TV+, предлагаща все повече ексклузивно съдържание онлайн в отговор на мерките за социална изолация по целия свят. Рекордно висок интерес отчетоха родните кинопродукции през изминалата година, но премиерните заглавия в Neterra.TV+ покориха сърцата на публиката и се превърнаха в нейни абсолютни фаворити. Всяко от тях достигна впечатляващите близо 100 хиляди зрители, още преди да успее да осъществи всички планирани турнета в страната и чужбина.

Новият трилър-комедия "Бягай" на HBO

13 April 2020

Днес е премиерата на новия сериал с участието на Мерит Уивър и Донал Глийсън

Днес е премиерата на новия сериал на HBO„Бягай“. Главните роли в трилър-комедията са поверени на носителката на „Еми“ Мерит Уивър („Сестра Джаки“) и Донал Глийсън („Еx-Machina“, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“). Героите им Руби и Били скачат в приключение след смс сдържащ една единствена дума – „бягай“. Към привидно романтичната начална завръзка се присъединяват още няколко линии, тайни и неочакван обрат на събитията, които карат зрителя да следи бягащата двойка с интерес.

Найо Тицин: „В период на криза човек трябва да бъде адаптивен и да намира решения бързо“

09 April 2020

Тази година, за пети пореден път ще се проведе фестивалът Master of Art. Над 25 пълнометражни документални филма и 14 късометражни филма от програмата на петото издание на Филмовия Фестивал „Master of Art” ще могат да се гледат от 9-ти до 30 април онлайн в neterra.tv . Пълното издание на фестивала е предвидено от 1-ви до 24-ти септември. Сред филмите които ще бъдат представени през април, онлайн премиери ще имат два български филма „Луцифер“ и „Стихията Медея“. Новото издания на Фестивала е повод за разговор с неговия създател и директор, Найо Тицин.

Фантастични филми по HBO GO

08 April 2020

"Фантастични светове, в които да се пренесеш“ включва селекция от 52 фентъзи сериала и филма

Въображението не признава граници и е най-лесният начин да се пренесем в различни светове. Дали плод на собствения ни полет, докато четем или красиво измислено и превъплътено от хората, в сферата на визуалното изкуство, това сладко ‚бягство‘ от реалността обогатява, дава криле и превежда ума и съзнанието ни като с магическа пръчка през невиждани реалности. Фантастичните книги, филми и сериали ни учат да мислим извън реалния свят, в който живеем и това ни помага да можем да си представяме по-добре и да мислим ‚извън кутията‘. А откритията в реалния свят се случват именно заради въображението.

Три месеца кино – на една ръка разстояние и по всяко време

02 April 2020

Благодарение на Дома на киното и София филм фест е възможен свободен достъп до великолепната филмотека на платформата за арткино MUBI.

Домът на киното и София Филм Фест са подготвили изненада за своите верни фенове! Възможен е свободен достъп до великолепната филмотека на платформата за арт-кино MUBI. За целта е достатъчно да заявите своето желание да станете член на виртуалния клуб на Дом на киното на добре познатия електронен адрес press@siff.bg – и ще получите линк за достъп към богатата библиотека на MUBI.

Уинона Райдър и Джон Туртуро в „Заговорът срещу Америка“

27 March 2020

Лимитираният сериал на HBO съживява героите на Филип Рот

Лимитираният сериал на HBO, базиран на едноименния роман на Филип Рот, привлече зрителския интерес у нас и в Европа още с първите си два епизода. Сюжетът представя алтернативно развитие на американската история по време на Втората световна война, разказана през очите на еврейско семейство от работническата класа в Ню Джърси. Алтернативното развитие проследява промените след политическия възход на Чарлз Линдберг, герой-авиатор и ксенофобски популист, който става президент и насочва нацията към фашизма. Лимитираният сериал от шест епизода е създаден от Дейвид Саймън и Ед Бърнс ("Наркомрежа" и "Поколение убийци" на HBO). В главните роли са Уинона Райдър, Зоуи Казан и Джон Туртуро. Нов епизод е достъпен всеки вторник в HBO GO и от 21:00 часа по HBO.

„Да откриеш своя дом“ по HBO

01 February 2020

Шест истории на деца от институции намерили дом, в който са обичани

„Представете си свят, в който всяко дете е израснало в любящо семейство, с ресурсите, които трябва да процъфтяват.“ - Дж. К. Роулинг, основател на фондация на Лумос (Lumos) Документалният филм на HBO „Да откриеш своя дом“ е вдъхновен от работата на фондацията на писателката Дж. К. Роулинг „Лумос“, чиято мисия е да прекрати институционализацията на децата в световен мащаб до 2050 г. В момента около 8 милиона деца растат в домове за сираци и институции по целия свят.

Чешката шпионска драма „На тъмно“

25 November 2019

След успеха на „Горящият храст“ и „Пустош“ НВО Европа предлага оригинален поглед върху рядко екранизиран период – сриването на Съветския съюз.

Най-новото заглавие от селекцията в продукциите на HBO Европа, чешката шпионска драма „На тъмно“ е достъпно за стрийминг с всичките си шест епизода в HBO GO. След успеха на „Горящият храст“ и „Пустош“ НВО Европа предлага оригинален поглед върху рядко екранизиран период – сриването на Съветския Съюз. Действието в „На тъмно“ се развива в края на 1989-та и в навечерието на Нежната революция, сложила край на 40-годишното руско господство. Сериалът от шест части ни потапя в света на тайните служби и дисидентската общност (сред чиито рожби е и знаменитият президент на Чехословакия Вацлав Хавел). В центъра на историята е обикновена жена, която не принадлежи на нито един от тези два свята, но е принудена да разкрие неочаквани тайни.

"Чернобил" - фаворитът на "Еми"

23 September 2019

Тази нощ за 71-и път бяха раздени американските награди за телевизионно творчество, еквивалент на статуетките „Оскар“ в киното

Сериалът "Чернобил", разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди "Еми" в три категории. Петсерийният драматичен сериал получи наградите за най-добър мини сериал, за режисура на мини сериал и за сценарий.

Всеки ден с "Като на кино"

02 September 2019

Тази вечер от 20.50 ч. по btV Cinema стартира новият формат на единственото предаване за кино в родния ефир

Специален гост в първото предаване от новия сезон на „Като на кино“ ще бъде най-горещата звезда на европейското кино в момента - Джузеппе Маджио. Той даде първото си интервю за българска медия пред Жоро Тошев, а срещата между двамата ще се излъчи този понеделник, 2 септември, по bTV Cinema от 20.50 часа. През есенния телевизионен сезон „Като на кино“ ще радва киноманите всеки делничен ден. Предаването ще изненада с различен формат, акценти и рубрики

Звезда от „Дневниците на вампира“ идва на Aniventure Comic Con

30 August 2019

Джоди Лин О‘Кийф е една от най-популярните актриси в САЩ, като участва с епизодични роли и в сериали, като „Двама мъже и половина“ и „Теория за големия взрив“

Безчувствена, студена и секси! Джоди Лин О‘Кийф (Гретчен) е най-горещата жена в „Бягство от затвора“, която феновете едновременно мразят и обожават. Актрисата идва у нас по покана на Aniventure Comic Con на 14 и 15 септември, където ще раздава автографи и ще се снима с фенове и през двата дни. На 15 септември Джоди ще има и собствен Q&A панел на главната сцена, в който ще разкаже за незабравимите участия в популярните у нас „Бягство от затвора“, „Дневниците на вампира“, „Двама мъже и половина“, „Теория за големия взрив“ и „Дарма и Грег“.