Нов рекорд за „Доза щастие“ - само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа.

Премиерата на „Доза щастие“ в онлайн стрийминг платформата бе миналата неделя, 17 май, а данните обхващат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се сравни с американските блокбастъри, които по-традиция привличат най-висок зрителски интерес. Сравнение може да се направи и с представянето на „Възвишение“ в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на добавянето си. „Доза щастие“ обаче постига и надминава успеха от юли 2018-та, не само с повече зрители от историческата драма у нас, но и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.

В България заглавието е три пъти повече гледано от зрителите, а в другите държави с 20% повече, спрямо следващите в класацията за седмицата: „Шазам!“, „Заразяване“, „The Angry Birds Филмът „2 и „Отмъстителите: Война без край“. От HBO България споделят, че у нас „Доза щастие“ измества като гледаемост за миналата седмица дори най-популярните сериали в момента, като „Милиарди“, „Убивайки Ийв“ и „Велика“.

Представянето на българския филм е повод за гордост и на регионалния екип на HBO, и на продуцентите Александър Алексиев и Николай Стоичков от NO BLINK Studio, както и на всички, които стоят зад създаването му.

Припомняме, че заглавието е част от специалната селекция на HBO с български филми. „Доза щастие“ е 24-тото предложение в нея и успехът му в седмицата на отбелязването на празника на българската азбука и култура е още един повод за гордост и доказателство, че качествената българска продукция е оценявана по достойнство и извън пределите на страната ни.

Продуценти на "Доза Щастие" са Александър Алексиев и Николай Стоичков с компанията им NO BLINK Studio в копродукция с bTV Studios, b2y, BrodFIlm, DreamTeam и REASON8. Филмът е вдъхновен от реални събития, описани в книгата „Падение и спасение“ на Весела Tотева.

Българските филми е HBO GO са отделени в селекцията „Предложения от България“, като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг по всяко време.

NB! Представените данни са от официалния вътрешен седмичен отчет за гледаемост на HBO Европа (17-24 май) за териториите на България, Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation.

Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори.

Свързани статии