Днес е премиерата на новия сериал на HBO„Бягай“. Главните роли в трилър-комедията са поверени на носителката на „Еми“ Мерит Уивър („Сестра Джаки“) и Донал Глийсън („Еx-Machina“, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“). Героите им Руби и Били скачат в приключение след смс сдържащ една единствена дума – „бягай“. Към привидно романтичната начална завръзка се присъединяват още няколко линии, тайни и неочакван обрат на събитията, които карат зрителя да следи бягащата двойка с интерес.

Изпаднала в безтегловност от еднообразието на ежедневието си, Руби решава да взриви живота си и да тръгне на приключение с Били, бивше гадже, което освен всичко друго се чуди дали между двама им още има химия. Напрежението между двамата е достатъчно осезаемо и носи тази странна смесица от сексуален фарс и трилър тип Хичкок, плюс доза забава, характерна за изпълнителните продуценти Фийби Уолър-Бридж и Вики Джоунс. 

HBO-Balgariya-5.jpg

Срещаме Руби седяща в колата си на паркинг пред студиото й по йога. Малко след като получава смс от Били с текст „бягай“ я виждаме в самолет за Ню Йорк, след което двамата се срещат на централната гара и започва съвместната им одисея. За зрителя първоначално е скрито какво точно рискуват с това импулсивно пътуване, а всичко, което се случва, принуждава и двамата да пазят тайни един от друг и дори и да изтласкат за момент реалността и живота, който са водили през годините на раздяла.

HBO-Balgariya-3.jpg

„Бягай“ е съвместен проект на HBО и тандема Вики Джоунс и Фийби Уолър-Бридж. Двете талантливи дами стоят и зад „Убивайки Ийв“, чийто трети сезон също е с премиера в HBO GO у нас, както и зад награждавания „Fleabag“. В „Бягай“ ще видим за кратко в епизодична роля самата Фийби, която е избрала за появата си, типично в стила си, доста шантав персонаж.

Идеята за сюжета е вдъхновена от истинска приятелска уговорка, която Вики и Фийби сключват помежду си – ако някога попаднат в неприятна ситуация или на скучно събиране, едната да прошепне на другата ‚бягай‘ и двете да си тръгнат внезапно. Двете приятелки никога не са го правили, но Вики Джоунс споделя, че идеята, която са подхранвали е подкрепяла усещането, че винаги могат да разчитат една на друга.

HBO-Balgariya-2.jpg

Лимитираният сериал има 7 епизода от по половин час. Нов епизод ще е достъпен всеки понеделник от сутринта в стрийминг платформата HBO GO и вечер от 21:30 по HBO.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори.