Антологията „Вкъщи“ (W domu) събира 16 полски режисьори с 14 истории в експериментален проект за HBO в Европа. Едни от най-известните режисьори в Полша изследват живота по време на изолацията, която е наложено на населението заради пандемията. HBO Европа даде зелена светлина на 16 творци (два от проектите са в колаборация от по двама) за създаването на 14 късометражни филма, обвързани помежду си единствено от темата за изолацията. Условието е сюжетът им да се развива тук и сега по време на обявеното положение на пандемията, а продължителността на всяка история не трябва да надвишава 10 минути. Режисьорите трябва да заснемат кадрите самостоятелно за четири седмици, като форматът и жанрът зависят от тях.

Изабела Лопух, ръководител „Оригинални продукции“ в HBO Полша, споделя, че: „Докато човечеството е в затворено, изкуството надхвърля границите и не знае ограничения. „Вкъщи“ е проект, създаден като продукт на художествената свобода, творческа хроника на ограничените свободи на личността. Надявам се, че това ще бъде една стимулираща и трогателна история за човешките терзания в състояние на преход към новото нормално - преминаването от свят, който имаше една структура, към необходимостта да го предефинираме наново. "

HBO-Europe-At-Home-Jan-P-Matuszynski.jpg

Изпълнителният вицепрезидент „Оригинални програми и продукции“ на HBO Европа, Антъни Рут коментира за проекта: „Повече от всякога видеосъдържанието и филмите са жизненоважен начин за свързване на хората и всеки от тези кратки филми ще разкаже силна, отличителна история, базирана на споделен опит. Горд съм, че наред с антологичната ни серия „Вкъщи“, която стартирахме преди месец в Испания, имаме възможност да работим с режисьори в Полша. В този предизвикателен за всички момент, можем да предоставим платформа, от която творците могат да вдъхновят и забавляват публиката, докато стане безопасно да се контактува с нея както преди.“

HBO-Europe-At-Home_Magnus_von_Horn.jpg

Филмите, направени като част от проекта, ще бъдат достъпни за гледане след няколко седмици в онлайн стрийминг плаформата HBO GO в Полша, а за България и останалите територии на HBO в Европа се очакват по-късно през лятото.

HBO-Europe-At-Home_Malgorzata-Szumowska_Michal-Englert.jpg

Творците, които участват в проекта са Яцек Борцух (познат с „Всичко, което обичам“), Андрей Драган, театралният режисьор Кшищов Гарбачевски, Рената Гочоровска, Магнус Фон Хорн (познат с „Нарушител“), Павел Ложински, Ян Матушински (познат с „Последното семейство“), Томек Попакул (познат с анимацията Acid rain), Йежи Сколимовски (носител на Златен лъв за 2015 във Венеция), Кшищоф Сконечни (полския HBO сериал “Заслепени от светлините“), Малгожата Шумовска (Сребърна мечка‘ 2018 за „Тяло“) в колаборация с оператора Михал Енглерт („Всичко, което обичам“, „Тяло“), Ана Замецка („Communion”) в колаборация с оператора Сун Рае Чо и Ксавери Жулавски („Полско-руска война“).

HBO-Europe-At-Home-Renata-Gasiorowska.jpg
Светът на HBO GO в България 
Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation.

Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори.