Българският филм ще бъде достъпен за гледане у нас и в още шест държави от региона. Мисията, каузата и личната история зад сюжета ще стигнат до много хора през онлайн стрийминга и така филмът ще продължи да живее и да бъде съпреживяван. HBO Европа закупи права за излъчването му за седем държави, включително България, а паралелната премиера за всички територии е на 17 май в HBO GO и от 21:00 часа по HBO.

Заглавието у нас влиза в специалната HBO селекция със съвременни български филми, която цели да даде достъп до родно кино от последните десетилетия не само на нашата, но и на чуждестранна публика. Тя е израз на желанието на HBO България за популяризирането и подкрепа на киноиндустрията. Подбора в селекцията Предложения от България няма амбицията да оценява, а да представи съвременния български поглед. В нея вече има 24 игрални и документални заглавия, като до есента предстоят да бъдат добавени още няколко.

Doza-Shtastie_2.jpg

Валентина Каролева, която пресъздава във филма образа на собствената си майка Весела Тотева, споделя: „Доза щастие“ за мен е сбъдната мечта, филм който ме научи, промени и извая като човек, актьор и дъщеря. Това не е просто филм, това е истинска история, която те завежда до дълбини, за които не си си представял, че съществуват. Преди, по време и след създаването му имаше едно магично усещането, сякаш някой много искаше той да се случи... За мен това не е просто проект, за мен той се превърна в кауза, беше каузата на мама, сега вече е моя! Вярвам, че всеки един от нас има мисия на тази земя и за мен, както и за много хора от екипа на „Доза щастие“, този филм се превърна в нашата мисия.“

PIPB0186.jpg

Благодарение на широкия отзвук за филма, едва ли има някой у нас, който не е запознат с това, че „Доза Щастие“ преразказва реални събития от 90-те години в България и запознава зрителите с една емоционална и лична история отблизо. Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно. Филмът е адаптация на сценариста и режисьор Яна Титова по книгата „Падение и спасение“ от 2016 на Весела Тотева, а в главната роля се превъплъщава нейната дъщеря – Валентина Каролева.

Screen-Shot-2019-10-03-at-11-46-18.png

„Доза щастие“ вече достигна до многобройна българска публика и получи одобрението й, с почти 100 000 зрители по време на прожекциите си в кината в страната. Филмът се задържа на екран цели 12 седмици, на фона на средното добро представяне на българско заглавие до 6 седмици. „Доза щастие“ отбеляза и рекорд като най-търсеното филмово заглавие в Google на територията на България, като остави зад себе си американски блокбастъри от миналата година. Не на последно място, той е един от двата български филма, включени в European Film Market на ключовия европейски фестивал Берлинале. Всичко това го нарежда сред най-успешните български продукции за последното десетилетие у нас, а сега му предстои да видим как ще бъде възприет и от чужда публика.

Продуценти на "Доза Щастие" са Александър Алексиев и Николай Стоичков с компанията им NO BLINK Studio в копродукция с bTV Studios, b2y, BrodFIlm, DreamTeam и REASON8. Пред камерата на оператора Мартин Балкански в роли във филма застават Валентина Каролева, Димитър Николов, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Александър Алексиев, Силвия Лулчева, Лидия Инджова, Ая Алексиева, Васил Бинев, Цветан Алексиев, както и Стефан Вълдобрев, Илка Зафирова и Филип Аврамов и Стоян Дойчев.

Наличните заглавия в селекцията на HBO могат да се видят в „Предложения от България“, като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг по всяко време.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation.

Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори.

Свързани статии