"Обама - в търсене на по-съвършен съюз” с премиера по HBO GO

26 July 2021

Премиерата на филма ще бъде на връх рождения ден на бившия президент - 4 август

Премиерата на документалния филм на HBO „Обама - в търсене на по-съвършен съюз“ е на 4 август. Разделена в три части лентата прави хроника на личното и политическо пътуване на президента Барак Обама, докато страната се бори със своята расова история. Преплитайки разговори с колеги, приятели и критици, негови речи и интервюта, поредицата започва с детството на Обама и ни превежда през перспективата му като син на бяла майка от Канзас и африкански баща, неговата духовна формация от поколение цветнокожи лидери и неговите надежди за по-приобщаваща Америка. Чрез историята на един човек, безвъзвратно обвързан с историята на една държава, „Обама - в търсене на по-съвършен съюз“ отразява миналото и настоящата национална идентичност на страната. ТРЕЙЛЪР

„Приятели: Отново заедно“ с премиера в HBO GO

26 May 2021

Ексклузивният епизод ще бъде достъпен в HBO GO за стрийминг в реално време на 27 май паралелно със щатската премиера. Т

Специалният епизод на любимия на милиони фенове по света “Приятели“ - Приятели: Отново заедно“ ще можем да гледаме и в България в стрийминг платформата на Warner media HBO GO. Щатската премиера бе обявена преди седмица за 27 май, а днес HBO потвърди, че епизодът ще бъде достъпен за гледане и в Европа. Звездите от „Приятели“ Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат Леблан, Матю Пери и Дейвид Швимер се завръщат на оригиналната площадка 24 в студиата на Warner Bros.

Топ 5 известни личности в сериала "Приятели "

19 April 2021

Всички десет сезона на "Приятели" са налични в HBO GO

Приятели вече има нов дом – стрийминг платформата на Warner Media - HBO GO. Десетте сезона вече са налични с български субтитри, а скоро предстои да се добави опцията да се гледат и с българско аудио.

HBO с премиера на документалния филм за Таня Димитрова „Тихо наследство“

05 March 2021

HBO прави достъпен филма за българката Таня Димитрова в 23 държави на 23 март Вижте международния плакат на „Тихо наследство“

HBO обяви, че документалният филм за Таня Димитрова „Тихо наследство“ ще бъде достъпен в още територии и премиерата на 23 март ще бъде в 23 европейски държави. Към първоначално анонсираните 13 територии в Централна Европа се добавят скандинавски, прибалтийски и иберийски държави, сред които Дания, Норвегия, Литва, Испания и Португалия. Стрийминг и телевизионната премиера у нас на тази дата ще бъде от 18:30 часа в HBO GO, а от 19:00 часа е първото излъчване по HBO.

„Алън срещу Фароу“ от 22 февруари в HBO GO

21 February 2021

Автори са награждаваните разследващи документалисти Кирби Дик и Ейми Зиринг

„Алън срещу Фароу“, дело на награждаваните режисьори Кирби Дик и Ейми Зиринг, е документален сериал от четири части, който връща на дневен ред една забравена таблоидна сензация, за да разкрие личната история на един от най-известните и публични холивудски скандали: обвинението в сексуално насилие срещу Уди Алън, включващо Дилън, тогавашната му седемгодишна дъщеря с Миа Фароу; последващи процес за попечителство, разкриването на връзката на Алън с осиновената дъщеря на Фароу, Сун-И Привен и спорните последици от случилото се през следващите години. Веднъж в светлините на прожекторите, заради партньорството си на и извън екрана, животът на Фароу и Алън е безвъзвратно счупен след публичното оповестяване на обвиненията за посегателство. “Алън срещу Фароу” дебютира в понеделник, 22 февруари в стрийминг платформата HBO GO.

София Лорен – имало едно време

26 January 2021

"Винаги ще има едно време за всяко момиченце, което гледа на света с огромни очи и с вълнение на живота"

„Раждам се на 20 септември 1934 г., слаба и грозничка, в отделението за самотни майки в клиниката „Света Маргерита“ в Рим. Както винаги казвам, получавам ковчеже с мъдрост и бедност. Маминка настоява да ми сложат гривничка, ужасена, че могат да ме разменят в люлката.“ *

Акценти върху турското кино на Sofia MENAR 2021

08 January 2021

13-ото издание на Sofia MENAR ще тече онлайн от 15 януари до 31 януари по Neterra TV+

13-ото издание на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR ще се проведе от 15 януари до 31 януари онлайн на Neterra TV+. Фестивалът ще предложи 30 пълнометражни и 12 късометражни филма, като специалният фокус ще бъдe върху киното на Турция. Традиционно, селекцията ще предложи и най-доброто от новото иранско кино и неговите най-награждавани актуални заглавия.

„Да ходиш по вода“ вече и онлайн

03 June 2020

Филмът изследва изключителния артист и един от последните му мащабни проекти - „Плаващите кейове“

Филмът „Да ходиш по вода“, проследяващ едно от последните мащабни артистични приключения на световноизвестния Кристо, може да се гледа онлайн от днес. Идеята за проекта „Плаващите кейове“, който през 2016 г. привлече над 1,2 милиона посетители за краткото си съществуване от 16 дни, се ражда още през 1970 г. в съзнанието на Кристо и партньорката му Жан-Клод. Изумителният шедьовър е изграден в езерото Изео, намиращо се в подножието на Алпите, и позволява преминаването по вода до островите Монте Изола и Сан Паоло чрез свързаните полиетиленови кубове, обвити в ярък жълто-оранжев цвят.

"Доза Щастие” е най-гледаният филм в HBO GO в цели 7 държави

26 May 2020

За първи път българско заглавие оглавява класация в държави като Хърватия и Сърбия

Нов рекорд за „Доза щастие“ - само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа.

"Пожарът в „Колектив“ по HBO

22 May 2020

Документалният филм е с премиера за България на 4 юни.

Един от най-очакваните документални филми за 2020 г. „Пожарът в „Колектив“, режисиран от носителя на наградата „Еми“ Александър Нанау, продукция на HBO, е с премиера за България на 4 юни. Документалният филм проследява събитията след пожара в дискотеката Колектив (Colectiv Club) в Букурещ през 2015. В следствие на инцидента разследващи журналисти откриват мащабна измама в здравеопазването в Румъния и разкриват цената на корупцията.

HBO Европа с полския експериментален проект „Вкъщи“

19 May 2020

14 кратки филма за изолацията, заснети в изолация

Антологията „Вкъщи“ (W domu) събира 16 полски режисьори с 14 истории в експериментален проект за HBO в Европа. Едни от най-известните режисьори в Полша изследват живота по време на изолацията, която е наложено на населението заради пандемията. HBO Европа даде зелена светлина на 16 творци (два от проектите са в колаборация от по двама) за създаването на 14 късометражни филма, обвързани помежду си единствено от темата за изолацията. Условието е сюжетът им да се развива тук и сега по време на обявеното положение на пандемията, а продължителността на всяка история не трябва да надвишава 10 минути. Режисьорите трябва да заснемат кадрите самостоятелно за четири седмици, като форматът и жанрът зависят от тях.