• Следващата година HBO Max ще навлезе в Централна и Източна Европа и Португалия като част от постепенното глобално разпространение на новата стрийминг платформа на WarnerMedia • HBO Max ще бъде представенa в Европа на виртуално събитие през октомври тази година • Клиентите в Северна Европа и Испания ще бъдат първите в Европа с достъп до HBO Max, а тези от България и още 13 държави ще имат достъп през 2022

HBO Max, платформата за стрийминг на WarnerMedia, ще стартира в Европа на 26 октомври, като Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Испания и Андора са първите шест европейски пазара, на които изцяло новата стрийминг платформа, която заменя HBO GO, ще бъде достъпна още от тази година.

През 2022 г. услугата HBO Max ще стане налична в следните 14 допълнителни територии като част от поетапното си глобално разпространение: България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия , Словакия и Словения. За следващата година е планирано и навлизане на изцяло нови пазари в Европа.

Платформата HBO Max ще бъде представена в Европа на виртуално събитие на 26 октомври, като то ще бъде отворено за достъп и с локализация на съответния език за всяка територия, включително на български. На него ще бъде представена новата платформа, функционалностите й, съдържанието, ценови параметри и други нови елементи, съпътстващи заменянето на съществуващата стрийминг платформа с нова.

HBO Max ще предложи един цял нов свят от висококачествено забавление от любимите марки на WarnerMedia, предлагащи съдържание, включително Warner Bros., HBO, DC и Cartoon Network, както и отличените с награди американски и интернационални HBO и Max оригинални продукции. Цялото съдържание на тези марки ще бъде налично за първи път на една платформа в Европа.

„Това е исторически момент, тъй като HBO Max идва в Европа“, споделя Йоханес Лархер, ръководител на HBO Max International. „Филмите и сериалите на WarnerMedia като „Хари Потър“, „Игра на тронове“ и „Теория за големия взрив“ са любими и предпочитани от феновете в цяла Европа, а HBO Max е създадена, за да им осигури най-интуитивното и удобно изживяване при гледане на тези и още много други невероятни заглавия с разнообразно жанрово съдържание."

Christina-Sulebakk_Johannes-Larcher_HBO-Max.jpg

„Уникалната и изключителна комбинация от емблематично съдържание от Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals, включително локални продукции и лицензно съдържание на външни студия, се обединява в стрийминг платформа, която феновете в Европа ще заобичат“, добавя Кристина Сулебакк, генерален мениджър, HBO Мax за EMEA „Виждаме огромен потенциал за представянето на тази изцяло нова стрийминг платформа в целия регион.“

HBO Max дава заявка всеки потребител да открива лесно и гледа съдържание, което му е интересно, като предоставя преживяване, съобразено с индивидуалните предпочитания. Функционалностите на новата платформа ще улесняват, чрез персонализирани предложения и препоръки измежду огромното съдържание часове и заглавия, достъпни в платформата.

Онлайн стрийминг услугата HBO Max ще бъде достъпна както за нови клиенти, така и за настоящите клиенти на HBO в България, ползващи към момента услугата HBO GO с директен абонамент или с такъв в пакет на партньори.

През май тази година HBO Max отпразнува своята първа година в САЩ, а през юни стартира в 39 територии в Латинска Америка и Карибите, отбелязвайки излизането си извън САЩ. През 2022 година HBO ще отбележи 50 години в глобален аспект и 20 години присъствие в България.

HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн стрийминг приложението HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg или включена в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори. В края на 2022 се очаква HBO GO да се ребрандира и ъпгрейдне в HBO Max, с което функционалностите и дизайна на стрийминг услугата ще се унифицират глобално.

HBO Max

HBO Max ™ е платформата за стрийминг директно към потребителите на WarnerMedia,. Max разполага с най -големия набор от съдържание за широка аудитория от емблематичните марки HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies и много други. Платформата стартира в Съединените щати през май 2020 г. и въведе по-ниска цена, поддържана от реклами, през юни 2021 г. HBO Max наскоро започна глобалното си разпространение на 39 пазара в Латинска Америка и Карибите, а HBO Max ще влезе в Европа по-късно тази година година и през следващата, когато започва да заменя наличните стрийминг услугите с марката HBO.

WarnerMedia

WarnerMedia е водеща медийна и развлекателна компания, която създава и разпространява първокласно разнообразно жанрово съдържание чрез своите потребителски марки, включително: HBO, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN , DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies и други. WarnerMedia е част от AT&T Inc