Тази статия е посветена на всички вас, които обичате кино. Ако сте един от любителите на Седмото изкуство, то със сигурност познавате неприятното усещане,когато от месеци не сте посещавали любимия си киносалон, за да се насладите на някое от новите заглавия. За запалените киномани пропускът на редовни прожекции определено е нещо, което може да има трайно отражение върху настроението. Сега вече няма нужда да страдате от липсата на време или от затварянето на кината при форсмажорни обстоятелства (защото видяхме, че и това е възможно). Пресъздайте атмосферата на истинското кино в рамките на своя дом.

Чудите се как? Информацията по-долу ще бъда полезна на всеки от вас, който поне веднъж се е замислял над това да постави система за домашно кино в своето жилище. Кажете “Край!” на безкрайните часове чудене и на прочетените мнения във форуми и просто направете първата крачка в тази насока. Подарете си дълги и приятни часове с вашето семейство или приятели в гледане на любими филми, мачове или вълнуващи предавания.

Как да превърнем част от дома си в киносалон?

Системите за домашно кино са вашето спасение от скуката, за което не се налага да излизате от рамките на собствения си дом. Ако доскоро хората вярваха, че за да имате система за домашно кино, е нужно да сте знаменитости, обитаващи огромно имение, смело можем да кажем, че това съвсем не отговаря на истината. Благодарение на бързоразвиващата се технологична сфера и все по-малките размери на почти всички уреди, системите за кино у дома вече са достъпни за много семейства. Сега можете да постигнете вълнението, което ви обхваща всеки път щом пристъпите киносалона. Системите за домашно кино варират в широк ценови диапазон, което ви позволява да изберете модел, който няма да се отрази негативно на бюджета ви.

След като вече сте закупили избраното от вас устройство, идва следващият също толкова важен въпрос: “Къде да го поставя?”. Пред тези от вас, които имат достатъчно голямо жилище, за да могат да отделят специална стая за своя киносалон, не стои проблемът с пространството. Но повечето хора, които всъщност избират да инвестират в домашно кино, нямат такова помещение. За позициониране на избраната от вас система изберете възможно най-просторната стая (най-често това е всекидневната), така че да може да осигурите нужното отстояние на екрана от столовете/креслата/диваните. Изберете най-голямата стена и на нея можете да поставите телевизор или някакъв друг монитор. Ако вече имате телевизор у дома, към който искате да свържете домашното кино - то тогава изборът на място е предопределен при вас. Но важно е да знаете, че от това ваше решение зависи и мястото, на което ще разположите високоговорителите, така че да постигнете максимално добро разпределение на звука в помещението.

И последно, но съвсем не на последно място - ако искате да сте сигурни, че ще имате винаги под ръка любимите си филми, без да зависите от несигурното интернет пространство, то сдобийте се с всички филми, които заслужават място във вашата лична колекция.

Какви са другите ви опции?

За тези от вас, които търсят по-бюджетен и по-подвижен от системите за домашно кино вариант, също имаме решение. Това може да се случи с помощта на проектор и проекторен екран. Важно е да отбележим, че второто ни предложение е далеч по-подходящо за бизнес презентации, конференции и семинари, но при правилна инвестиция те се отплащат и с качество на избраните от вас филми. Проекторът и проекторният екран са лесни за пренасяне, така че през по-топлите месеци може да се наслаждавате на любимите си филмови заглавия на двора, на балкона или дори на плажа в компанията на любимите си хора.

Независимо на кой вариант сте се спрели, трябва да знаете, че сте направили правилен избор. Удоволствието от това да можеш да се насладиш на филмите по този начин и то в границите на своя дом е привилегия, с която не всички могат да се похвалят.

Ако се чудите какво още може да направите, за да бъде стаята на вашето домашно кино с наистина завладяваща атмосфера, то всякакви декорации, плод на вашата креативност, са добре дошли. Подсигурете се с достатъчно голямо количество пуканки и с много от любимите си напитки, така че преживяването в домашното кино да е винаги наслада за всички сетива.