Cinema City отлага отварянето на своите кина

14 May 2020

Синема Сити България отлага отварянето на киносалоните си в страната, докато стане възможно да предложи на своите клиенти най-доброто кинопреживяване с разнообразие от филмови блокбъстъри.

Домашна работа: Епизод IV: Дейвид Линч

13 May 2020

Киното на Дейвид Линч – лабиринтът от образи

„Влюбваш се в първата идея, в това мъничко парче. Щом я имате, всичко останало идва с времето.“ Дейвид Линч из „Да уловиш голямата риба“

"В кръг" с две награди от goEast във Висбаден

12 May 2020

Филмът на Стефан Командарев спечели „Златна Лилия“ и Награда на критиката в онлайн изданието на Фестивала

Вчера беше закрито 20-то издание на Международния кинофестивал goEast във Висбаден, Германия, в който взеха участие 107 филма от 40 държави. За първи път в своята история, фестивалът беше проведен изцяло онлайн, заради пандемията COVID-19. Големият победител на вечерта е последният филм на Стефан Командарев „В кръг“, който спечели Голямата награда „Златна лилия“ за най-добър филм и наградата на критиката ФИПРЕССИ.

Домашна работа: Епизод III: Джузепе Торнаторе

04 May 2020

Киното на Джузепе Торнаторе – безкрайният копнеж по красотата на спомена

Третата среща с домашната работа на люмиерчетата от кино школа „Братя Люмиер“ към Общински детски комплекс - Варна е посветена на един режисьор, който през май ще се радва на честитки, свързани с годишнина. А ние със Стелиан Ганчев ви предлагаме едно пътуване навътре в творчеството на италианския режисьор.

Ал Пачино на 80!

25 April 2020

„Ако бях художник никой не би ме питал за моята възраст“

Днес е сред най-големите звезди на изминалото столетие, със своите будни и непрекъснато търсещи очи, с дълбоки резки по лицето и неспокойния си темперамент. Но в началото той е доста далеч от това, което виждаме днес на екрана: в киното навлиза тихо, спокойно, без топовни залпове в жълтите хроники и без попътен вятър. Истинското му име е Джеймс Алфред Пачино.

"Доза щастие“ и „Диви и щастливи“ вече са достъпни онлайн за българите зад граница

22 April 2020

Двете продукции могат да бъдат наемани за 48 часа или да бъдат закупени в платформата Neterra.TV+

Нашумелите филми „Доза щастие“ и „Диви и щастливи“ вече са достъпни онлайн специално за българите зад граница, които от месеци очакват възможността да им се насладят. Двете продукции могат да бъдат наемани за 48 часа или да бъдат закупени в платформата Neterra.TV+, предлагаща все повече ексклузивно съдържание онлайн в отговор на мерките за социална изолация по целия свят. Рекордно висок интерес отчетоха родните кинопродукции през изминалата година, но премиерните заглавия в Neterra.TV+ покориха сърцата на публиката и се превърнаха в нейни абсолютни фаворити. Всяко от тях достигна впечатляващите близо 100 хиляди зрители, още преди да успее да осъществи всички планирани турнета в страната и чужбина.

Филми за цялото семейство по HBO GO

15 April 2020

10+2 филма за цялото семейство, които да гледаме в HBO GO по време на великденските празници

Има различни вариации на традициите за празнуването на Великден по света, но независимо дали то се случва по православния или католическия календар, едно е неизменно, Великден е време за семейството. Освен забавните активности по боядисването на яйцата, декорацията вкъщи и месенето или опитването на домашни козунаци, гледането на филми заедно също е част от времето в почивните празнични дни.

Новият трилър-комедия "Бягай" на HBO

13 April 2020

Днес е премиерата на новия сериал с участието на Мерит Уивър и Донал Глийсън

Днес е премиерата на новия сериал на HBO„Бягай“. Главните роли в трилър-комедията са поверени на носителката на „Еми“ Мерит Уивър („Сестра Джаки“) и Донал Глийсън („Еx-Machina“, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“). Героите им Руби и Били скачат в приключение след смс сдържащ една единствена дума – „бягай“. Към привидно романтичната начална завръзка се присъединяват още няколко линии, тайни и неочакван обрат на събитията, които карат зрителя да следи бягащата двойка с интерес.

9-ти ФИЛМОВ ДЕН НА МЛАДИТЕ ЗРИТЕЛИ

13 April 2020

Гледай свободно ОНЛАЙН 3 филма и бъди част от киномладежта на Европа!

Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест отправят покана към младите зрители, които за поредна година имат уникалния шанс да изберат носителя на Наградата на младата публика на Европейската филмова академия.

Акценти от фестивала Master of Art 2020

11 April 2020

Поглед към част от филмите включени в онлайн програмата на Фестивала

Над 25 пълнометражни документални филма и 14 късометражни филма от програмата на петото издание на Филмовия Фестивал „Master of Art” ще могат да се гледат от 9-ти до 30 април онлайн в neterra.tv . Сред филмите които ще бъдат представни през април, онлайн има две български премиери - "Луцифер“ и „Стихията Медея“. Сред заглавията, които ще бъдат достъпни в netarra.tv са и носителите на Наградата “MASTER OF ART – AURUBIS AWARD” за Най-добър документален филм през 2017 г. „Отиват си у дома – Джими Скот“ и Наградата “MASTER OF ART – AURUBIS AWARD” за Най-добър документален филм през 2019 г. „Азбуката на Грийнауей“, както и два филма носител на специалната Награда за най-красив филм „Аз, Клод Моне“ (2017) и „Следи от душата“ (2019).

Домашна работа: Епизод II: Медена земя

10 April 2020

Медена земя – когато човекът и природата са едно

На вашето внимание предлагаме първия опит в писането на ревю за филм на Симона Николова, 8 клас, СОУ „Любен Каравелов“- Варна, Киношкола „Братя Люмиер“ – Общински детски комплекс-Варна, с художествен ръководител Елица Матеева