Официалната прожекция на филма “Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков, като част от надпреварата за Оскар, е вече факт. Тази нощ в специална кинозала в сърцето на Холивуд се състоя първата от редица прожекции на българското предложение за "Оскар" 2018 за чуждоезичен филм пред членове на Американската Филмова Академия.

Продукцията на Мирамар филм беше избрана да представлява България в тази престижна надпревара от Националния съвет за кино. Oбщо 87 филма от различни държави по света се борят за влизане в краткия списък от топ 9, който ще бъде обявен през декември. Следващият етап е да бъдат избрани петте заглавия, номинирани в категорията “Най-добър чуждоезичен филм”.

От началото на ноември в едни от най-популярните кинозали в Лос Анджелис, сред които The Landmark Theatre и Lаеmmle Monica Film Center, ще се проведат редица кино прожекции и събития, представящи филма и екипа му пред членовете на Академията и медиите зад океана. Сред акцентите на кампанията е специална прожекция, организирана от престижното професионално издание DEADLINE HOLLYWOOD, която ще бъде последвана от среща на зрителите с режисьора Илиян Джевелеков и изпълнителя на главната роля Велислав Павлов.

Кампанията по промотирането на филма като българската кандидатура за Оскар 2018 г. е подкрепена от Националния Филмов център, Столична община, Феър Плей Интернешънъл АД, Ваканционно Селище „Санта Марина“, Ню Бояна Филм Студиос, радио FM+, радио Z-Rock, радио Fresh.

„Благодаря от името на целия екип на Мирамар филм и от мое име на всички за подкрепата. Надявам се, че в процеса на продължаващата кампания броят на поддръжниците ни да се увеличи, за да има „Вездесъщият“ по-голям шанс в напреварата за Оскар“, заяви Илиян Джевелеков.

Свързани статии