Среднощен каубой

От 11 до 14 ноември публиката ще има възможност отново да си припомни или пък да гледа за първи път „Сиянието” с Джак Никълсън, „Боси в парка” с Джейн Фонда, както и „Среднощен каубой” с Дъстин Хофман

Няколко дни преди 16 ноември – официалният старт на 31-та Киномания с българския филм „Безкрайната градина” - от НДК ще „подгреят” събитието с три златни класики, с които ще отбележат 80-годишните юбилеи през 2017 г. на трима звездни актьори.

Зрителите ще видят за първи път на голям екран в България „Сиянието” на Станли Кубрик с Джак Никълсън в специална прожекция за фенове – съвместна инициатива на Киномания и сайта Operationkino. Това ще се случи на 11 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл”. След прожекцията ще има дискусия, а за всеки е предвидена безплатна напитка за „добре дошъл”.

Отново в „Люмиер Лидл” на 12 ноември от 19:00 часа, ще бъде показан „Боси в парка” на режисьора Джийн Сакс, в който освен Джейн Фонда, играе и чаровният Робърт Редфорд – в ролята на консервативен млад адвокат, който се жени за буйната Кора и изпълнената им със страст връзка става все по-забавна с всеки изминал ден.

На 13 ноември от 19:00 часа в „Люмиер Лидл” киноманите ще могат да видят наградения с „Оскар” „Среднощен каубой”, разказващ за необикновеното приятелство между двама несретници в Ню Йорк - наивният, но оптимистично настроен Джо и дрипавият скитник Рацо, на който е останала само непокорната гордост. Дъстин Хофман в брилянтно партньорство с още неизвестния тогава Джон Войт допринасят до голяма степен за успеха на филма.

Свързани статии