„Формата на водата”

„Формата на водата” – най-новият филм на визионера с безгранично въображение Гийермо дел Торо, ще имат привилегията да видят зрителите на тазгодишната Киномания. Това ще се случи само три дни след американскат премиера на филма и няма да може да се види в последствие в българските кина, извън рамките на Киномания.

На 17 декември в зала 1 на НДК зрителите ще се насладят на ексклузивна вечер, в която ще бъдат представени две поредни прожекции - първо от 18.30 ч. новият филм на Уди Алън „Въртележка”, а след нея в 20.30 ч. и този на Гийермо дел Торо.

„Формата на водата” вече беше оценен високо на фестивала във Венеция през септември тази година, където грабна голямата награда „Златен лъв”.

Гийермо дел Торо, известен с приказните си и често ужасяващи светове, отново създава една фантастична любовна история, ситуирана в разгара на Студената война в Америка през 1963 г.

В тайната правителствена лаборатория работят глухонямата Илайза и колежката й Зелда, които неволно разкриват секретен експеримент. Типично в стила на режисьора, магичната атмосфера е заредена с голяма доза драматизъм и елементи на трилър, обусловени от епохата, в която се развива действието. Филмът е с участието на Сали Хоукинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и др.

Продукцията е уникално съчетание на филм за чудовища, шпионски трилър, film noir, фентъзи, любовна история и мюзикъл.

Свързани статии