„Рокетмен“ проследява живота на холивудската музикална знаменитост Елтън Джон (Тарън Еджъртън) през неговите очи и неговите спомени и не е само биографичен филм, макар че може да се нарече и такъв. Заради таланта си, като малък е приет в Кралската музикална академия. Завършвайки я, той се сблъсква с всички препятствия и изкушения за една музикална звезда. Избрах филма „Рокетмен“, заради емоциите и мюзикъла, за които прочетох в интернет.

Аз също се занимавам с музика и свирене на пиано и ми беше изключително интересно да изгледам филма. Почувствах отчаяността на малкия Реджи, когато родителите му спореха пред него и не се интересуваха от чувствата му и като че ли само баба му му съчувстваше. Само музиката придаваше смисъл на живота му и той реши да приеме това и да ѝ се отдаде изцяло. Имаше истински талант и щом завърши Кралската музикална академия, той започна да свири в заведения и да забавлява хората. Там обаче му се разкриха някои от изкушенията, които достигат голяма част от звездите днес, но той беше твърде самонадеян да ги избегне и с това започнаха проблемите му като възрастен.

rocketman-1.jpg
В крайна сметка Елтън разбра, че върви по грешен път и макар и леко късно, накрая все пак победи стихиите си и гордостта си. И какво разбра той: Със славата и феновете идват и отговорностите. Винаги по пътя ти ще има изкушения и препятствия, но трябва да се научиш да ги заобикаляш, защото иначе ще съжаляваш за грешните избори. Малко звезди знаят това и живеят добре, защото и те са добри. Липсата на любов в семейството от една страна направиха Елтън такъв, какъвто той не искаше и не трябваше да става. После разбра, че от изборите ни зависи какво ще стане с нас и дали ще бъдем обичани и че има истински приятели до себе си, които той отблъсна, но накрая си върна.

rocketman-banner-min.jpg

Филмът ме накара да се замисля за отговорностите на звездите, защото хората по принцип малко или много, да го наречем, ги „обожествяват“ и не си дават сметка, че и те са хора като нас и си имат своите проблеми и радости. Когато се изкушаваш да направиш нещо и знаеш, че това няма да доведе до нищо добро и само ще нахрани за малко твоето его, просто не го прави, защото няма смисъл дори да размишляваш върху това. Някои неща са принципни и или са правилни, или не са. Или ще ти донесат истинско щастие, или кратко такова, но фалшиво, или нищо няма да ти дадат.

Нищо на този свят не е лесно, който и да си – дали ще си обикновен гражданин или световноизвестен, дали имаш или нямаш власт, слава и пари. Един филм трябва да „говори“ на зрителя и да му напомня обикновени житейски уроци, които всъщност всички трябва да знаем и разбираме. А филма „Рокетмен“ е точно такъв.

simeon-ivanov.jpg

Авторът на текста, Симеон Иванов, (12 г) е възпитаник на киношкола „Братя Люмиер“ – Общински детски комплекс - Варна. Ученик от СУ „Гео Милев“ – Варна.