Сюжетът в седем части е базиран на бестселъровия роман за Роджър Ейлс – основателят на Фокс Нюз. Продукцията е SHOWTIME® Limited Series с участието на Ръсел Кроу, който влиза в кожата на Ейлс, както и с Наоми Уотс, като водещата на Фокс Нюз Гретхен Карлсън; Сиена Милър, като съпругата на Ейлс; Сет Макфарлейн, като бившия управител на компанията - Брайън Люис и Саймън Макбърни в ролята на Рупърт Мърдок.

Krou-kato-Rodzhar-Eyls-i-Siena-Milar-kato-saprugata-mu-Bet-Eyls.jpg

„Хората не искат да бъдат информирани, а да се чувстват информирани“ – казва Ейлс още в началото на сериала и с това поставя тона, който да очакваме от екранизацията, определяна като предисторията на ерата Тръмп. В политически ангажираната медийна сфера няма фигура, която да има по-силно въздействие, от Роджър Ейлс – създател на Фокс Нюз, превърнал канала във важно звено в политическия живот на САЩ. За да си изясним причините за възхода на модерната Републиканска партия, трябва да разберем Ейлс. „Решаващият глас“ се фокусира основно върху предишното десетилетие, в което Ейлс се превръща в лидер на партията в сянка, като засяга и важни събития от живота му - срещите и отношенията му със световни лидери, които стават причина за политическата му кариера, обвиненията за сексуални посегателства и споровете, довели до края на тържествуването на Фокс Нюз.

Rasel-Krou_Rodzhar-Eyls.jpg

Ейлс консултира Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши, докато през 1996 бива назначен за изпълнителен директор на Фокс Нюз. Оттегля от поста си през юли 2016 г., след като бива обвинен в сексуален тормоз. Въпреки това същата година Ейлс става съветник в кампанията на Доналд Тръмп. Почива на 77 години от хематом на 18 май 2017 г.

Сценарият се основава на обширни репортажи на Габриел Шърман в неговата бестселър книга “Най-силният глас в залата”, включваща интервюта с повече от 600 души.

Първият епизод на дългоочаквания сериал е с премиера на 1 юли в в онлайн стрийминг платформата HBO GO.

Свързани статии