Възвишение на 3 март

Филмът „Възвишение“ по романа на Милен Русков, който оглави Топ 10 на събитията в културата през 2017-а, ще се завърне по родните екрани с ексклузивни прожекции от 2 до 4 март (включително). Най-гледаната родна кинопродукция за последните 10 години се задържа близо 4 месеца на екран, радвайки се на постоянен зрителски интерес. Сега историята за двамата полу-разбойници, полу-революционери Гичо и Асенчо отново може да бъде видяна в киносалоните по случай 3 март.

Ето и списък с всички кина в страна, които ще имат прожекции на Възвишение:

Сине Гранд - София

Кино Палас - Велико Търново

Синемеджик - Търговище

Синелукс - Видин

Метропол - Враца

Лъки - Пловдив

Роял - Кърджали

Синема Сити – София, Бургас, Пловдив, Русе

Одеон - София

Дом на киното - София

Г8 - София

Евросинема - София

ФКЦ Варна

Латона - Силистра, Казанлък, Шумен, Горна Оряховица

За филма:

Игралният филм „Възвишение“ е режисиран от Виктор Божинов, снимал най–знаковите епизоди на хитовата поредица „Под прикритие“ и редица други телевизионни проекти. Операторската работа е поверена на талантливия Антон Бакарски, а музиката към филма е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „Под прикритие“, както и най–гледаният български игрален филм „Мисия Лондон“.

Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова (“ОЛ СТАРС ИН”), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, Нина Алтъпармакова (“БУЛФИЛМ”), филмово студио “Ню Бояна”/”Nu Boyana” и Дрийм Фактори.

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален филмов център“, програма Евроимаж и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

Филмовият проект „Възвишение“ се базира на едноименния роман на Милен Русков, който се нарежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 г. досега. Романът получава редица отличия, а през 2014 година печели наградата за литература на Европейския съюз (European Union Prize for Literature). Сценаристи на филма са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите

Свързани статии