Сериалът е копродукция на HBO и Keshet studios, заснета в Израел и само 10 дни след премиерата си и с 3 излезли епизода достига 89% в Rotten Tomatoes. Критиката и зрителите го описват като „толкова нагнетяващ, че забравяш да дишаш“, „напрегнат и каращ те да се замислиш“, „превъзходната игра е една от причините да продължаваш да следиш тази трудна за гледане поредица“

През лятото на 2014 г. трима израелски тийнейджъри са отвлечени и убити от членове на Хамас. Израел е шокиран, разтърсен и ядосан. Два дни по-късно овъгленото тяло на палестински тийнейджър от източен Йерусалим е открито в гората в западните покрайнини на града. В следващите дни Симон – агент от отдела по вътрешен тероризъм на Шин Бет, започват да разследват убийството. По същото време родителите на убитото момче поемат по мъчителния и дълъг път на справедливостта и утехата.

2019-HBO-Inc-All-rights-reserved-1_1_.jpg

Мини сериалът е базиран на действителните събития, довели до избухването на войната в Газа, последвала разследването на убийството на Мухамад Абу Кдеир и разказва историята на всички замесени – израелци и араби, чиито животи са променени завинаги след случилото се.

Създатели на драматичния сериал са Хагай Леви, Тауфик Абу Уейл, Джозеф Сидър. Копродуциран е и от Майкъл Ломбардо, който в периода 2007-2016-та е програмен директор на HBO в Щатите.

2019-HBO-Inc-All-rights-reserved-2.jpg

„Наши момчета“ дава гласност на диспут, който все още бушува в съвремието ни и създателите му не търсят лесни отговори. Опорната точка на разказа на историята е базирана не на добрите качества, които израелците и палестинците споделят, а на най-лошите им човешки инстинкти. И двете нации са способни на убийство. И двете са способни на отмъщение. И двете са способни на смущаващи, вбесяващи и сегрегиращи действия, за които всеки счита, че са присъщи само на противоположната страна. „Наши момчета“ показва, че споделеният капацитет за зло може да сложи нации под един знаменател също толкова бързо, а може би по-бързо, отколкото споделеният капацитет за вършене на добро и поставя екзистенциални въпроси за човешките реакции предели извън пол, раса и националност.

2019-HBO-Inc-All-rights-reserved-5.jpg

Към момента са достъпни първите три епизода за онлайн стрийминг в HBO GO. Нов епизод ще излиза всеки вторник. Телевизионната премиера е по HBO 3 на 5 септември от 23:00 часа. Останалите епизоди ще се излъчват всеки последващ четвъртък с начален час 22:00 часа.

Свързани статии