Деветте епизода проследяват историята на Ели Джемстоун (Джон Гудман) и Джеси Джемстоун (Дани Макбрайд) –световноизвестно семейство телевангелисти, в което алчността и доброволческата работа в името на Господ Исус Христос са традиция

Дани Макбрайд, който познаваме от „Заместник-директори“ се завръща в ефира на НВО като сценарист и актьор в сериала, излагащ на показ бизнес модела на популярните на Запад религиозни течения, които излъчват посланията си по телевизията и правят масови събития, подобни на шоу програми. Цялата фамилия Джемстоун е въвлечена в семейния проповеднически бизнес с цел да трупа богатства и да си осигури охолен живот. Джеси поема бизнеса от баща си Ели с цел да го разшири още повече и да търси съвременни начини посланията му да стигнат до още по-голяма аудитория.

Pravednite-Dzhemstoun_-3-2019-HBO-Inc-All-rights-reserved.jpg

Комедийният сериал представя сблъсъка между поколенията и борбата за надмощие от една страна, но по-важният план е този на изобличаването на токсичната религиозна култура и пародирането на поведението на главозамаяли се хора, маскиращи с уж праведни цели желанието си за сила и власт. 

Първи епизод вече е наличен в онлайн стрийминг платформата HBO GO, a по телевизионния канал нов епизод ще се излъчва всеки понеделник от 22:00 часа.