Нейната история

„Нейната изповед”, копродукция с НДК, ще бъде показан за първи път в кино „Люмиер”

В Деня на жената – 8 март кино „Люмиер” ще покаже документалния филм „Нейната изповед”, разказващ за невероятната история на Костадинка Кунева. Българката, която се бори за правата на работничките в Гърция, оцелява след брутално нападение с киселина и понастоящем е евродепутат в Брюксел, ще дойде специално за премиерата на филма в България. Дамата ще е придружена от делегация от 10 души и ще бъде специален гост на събитието.

„Нейната изповед” е дело на режисьора Иван Ничев, сценарият е на Татяна Гранитова и Юрий Дачев, а музиката на Стефан Димитров и Пламен Велинов. Националният дворец на културата е копродуцент на филма, заедно със Синемаскоп.

Историята, разказана основно през погледа на главната героиня, провокира и вдъхновява с чисто човешките и универсални послания като волята за живот, победата на емпатията пред агресията и силата да отстояваш правото си, въпреки всичко. Костадинка Кунева става символ на хиляди хора в Гърция, които я избират за техен представител в Европарламента в Брюксел.

След прожекцията ще бъде представен и екипът на продукцията.