кино Люмиер Лидл

Обновеното кино „Люмиер” отваря врати като „Люмиер Лидл”

Познатото и обичано от ценителите на качествените филми – кино „Люмиер“, отваря врати след освежителен ремонт под новото име „ЛюмиерЛидл“. Обновяването на киносалона е част от кампанията „НДК промяната”, чиято цел е да осъвремени цялостния облик на Двореца. Новият облик е резултат от партньорство между НДК и Лидл България, благодарение на което любителите на киното ще имат възможност да се насладят на още по-приятно и комфортно кино изживяване.

DSC00667.JPG

„Много е трудно в днешно време да се запазят истинските киносалони, които имат собствена атмосфера и са част от историята на града. За щастие намерихме съмишленици в тази кауза - „Лидл” застана зад нашето кино и това е прекрасен пример за подкрепа и съхраняване на културните пространства”, каза изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Обновяването обхваща салона и фоайето, както и касата. „Люмиер Лидл“ вече има нови настилки и стени, енергоспестяващо осветление, пожароустойчиви врати, които повишават сигурността на салона, както и напълно нови седалки.

„От годиниЛидл България застава зад редица инициативи в подкрепа на българската култура и изкуство. Сред тях е и партньорството ни със София Филм Фест, което тази година надградихме сериозно с активна подкрепа на българското кино. Сътрудничеството ни с НДК и обновяването на кино „Люмиер“ е поредната стъпка в тази посока. Вдъхвайки нов живот на едно любимо кино, вярваме, че ще дадем възможност на хората да изживеят вълнуващи и пълноценни моменти със седмото изкуство“, коментира Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

DSC00663.JPG

От екипа на кино обещават все така качествена програма с акцент върху стойностното европейско и българско кино, с шанс за изява и на все още неизвестни родни творци. Киното ще продължи да е домакин и партньор на някои от най-големите филмови фестивали в България като: продуцираният от НДК Киномания, София Филм Фест, SoIndependent, Синелибри, Световен фестивал на анимационния филм, MasterOfArt, Седмица на испанското и иберо-американското кино и др.

DSC00674.JPG

Стремежът на „Люмиер Лидл” е и да се привлекат нови публики, като в програмата бъдат включени повече детски филми, както и редица съпътстващи събития като дискусии, уъркшопи, лекции, концерти, тематични прожекции, Q&A сесии и др.

В афиша на киното ще продължат да присъстват и някои от хитовите продукции, носители на най-престижните филмови награди в света. „ЛюмиерЛидл” е част от мрежата киносалони „EuropaCinemas”.