10 август – не характерно лежерен понеделник е. Жегата сякаш се е отказала да гостува на новата кино локация за Варна – дворът на НУИ „Добри Христов“ – Варна. Проектът „YaYa & Chillov“ въвежда с лекота в своя Wagabunga Saund System киноманите, които пробват ароматно вино от известна марка, докато слушат дивни ритми. Хората са приветливи, доброволците действат по команда. Няма излишен шум. Музикантите дават всичко от себе си, а варненци наистина ги обичат, защото ги познават и им се радват от сърце.

Настъпва време за официалното откриване: няма дълги речи и излишно декламиране на текстове, следват благодарности за хората, които са подали ръка, за да се случи новото издание на София филм фест, благодарности към медиите и ето - фестът най-после е факт и за Варна!

30.jpg

Един крал попада на екзотично място, пълно с дузина странници, от което не му става по-леко на душата, а защо го наричат и Брежнев, нали е уж крал на Белгия- няма да издаваме - намерете време за комедията „Босият император“ - в последната може да откриете и български актьори в епизодични роли, а също така да се полюбувате на изпълненията на Жералдин Чаплин и Удо Кир – прехвърлили 75, но в изключително добра форма!

А иначе приятните вечери в двора на музикалното училище продължават с кино и вино под звездите!