Ко-продукция с участието на „Чучков Брадърс“ имаше своята световна премиера на кино фестивала във Венеция, на която от българска страна присъстваха Борислав Чучков и операторът Крум Родригес. „Премиерата мина супер успешно, пълна зала и най-вече оценката на критиката на FIPRESCI, която е най-високата от всички филми до този момент. Искам специално да благодаря на Националния филмов център, които подкрепиха този проект“, споделя Борко Чучков. От турска страна продуценти са Filmotto.

Anons_Venecia-1.JPG


„Анонс“ е комедия, която разкава за група войници, които на 22 май 1963-а година се обединяват, за да превземат сградата на Националното радио в Истанбул с идеята да обявят държавен преврат. Но докато стигнат до радиостанцията те се сблъскват с личности и събития, които разкриват непредвидими житейски ситуации . Към края на нощта, героите са „победени от радиостанцията“. Цивилният живот, в който са въвлечени през въпросната нощ, неговото богатството и сложност, ги смазва с невидима и непреодолима мощ. Това е третият пълнометражен филм на режисьора Махмут Фазил Коскун след успешните “Wrong Rosary” (2009) и „Yozgat Blues” (2013)

За филма вече има рецензии в Hollywood Reporter, Variety и Screen Daily. И трите издания обърнаха внимание на брилянтната работа на Крум Родригес.

От българска страна по филма са работили голям технически екип, както и оператор: Крум Родригес, звукорежисьор: Борис Траянов и грим: Валентин Вълов

Филмът ще се срещне и с българската публика през 2019-а година.