"В нейната кожа" обединява творческите възможности на модата, киното и класическия и комерсиалния танц, за да разгледа ежедневието на пет жени в малък град. Личният живот и клюките се пресичат на екрана, докато персонажите танцуват на фона на емблематичното езеро Клептуза в България.

"Езерото Клептуза е един от ключовите туристически обекти във Велинград и аз обичам да съм там през лятото, когато има много хора, но и през зимата, когато е много тихо и има мистериозен, призрачен характер. Мястото вдъхнови тази концепция и със сърежисьорката Антония Георгиева разработихме петте персонажа - Домакинята, Фаталната жена, Бунтарката, Момичето край езерото и Призракът. Градът, който вдъхнови концепцията, вече имаше перфектна локация, която да пресъздаде спокойния ритъм на малкия град и това, че винаги можем да намерим нещо, което да ангажира вниманието ни, дори когато всъщност не се случва нищо" - казва Коста.

InHerSkin-Making-222.jpg

Българо-арменският хореограф и режисьор на Студио Каракашян си спомня за семейните си посещения във Велинград като вдъхновение за "В нейната кожа" - китно градче, известно сред местните жители със сладките приказки, които се носят по мрежата на шепота.

"Излизаш навън и веднага познати чуват накъде си тръгнал и с какво се занимаваш. Това наистина ни вдъхнови да се забавляваме повече с концепцията и да изградим тези пет женски образа, които са архетипи на жените от града и на това, което хората говорят за тях" - добавя Коста.

Вдъхновена от сюрреалистичната естетика на Туин Пийкс в идилична обстановка, с изискан дизайн на костюмите от Орлин Бакърджиев, "В нейната кожа" е най-новата екранна танцова творба на Коста Каракашян, определен като "важен глас за борбата на ЛГБТИ+ хората в Чечения и на други места" от The Columbia Spectator, благодарение на провокиращия му филм "В очакване на цвят".

Премиерата беше на 28 октомври от 16:00 ч.и може да се гледа в YouTube; Instagram; Facebook

За Коста Каракашян

Коста Каракашян е режисьор, хореограф и танцов артист, завършил специалности “Танц” в Колумбийския университет в Ню Йорк и “Права на човека” в Глобалния кампус по права на човека във Венеция. Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни чрез танц, кино и преподаване. Като танцьор и хореограф, Коста е работил в сферата на спортните и съвременните танци в България, Канада, Германия, Норвегия, Виетнам, Япония и САЩ. Носител е на награда “Люмиер” от Канада за филма си WAITING FOR COLOR – документален танцов филм за насилието срещу ЛГБТИ общността в Чечня и работата му е отразявана от The Guardian, Elle, them, GLAAD и Свободна Европа.

Сайт: https://kostakarakashyan.com

За Антония Георгиева

Антония Георгиева е режисьор и драматург с творчески опит в САЩ и Великобритания. Завършва Колумбийския университет в Ню Йорк с двойна специалност по Театър и Творческо писане през 2018 г., след което специализира с магистратура по театрална режисура в лондонската консерватория Royal Central School of Speech and Drama. През последните няколко години създава редица професионални театрални и филмови проекти, които поставят основата интердисциплинарния й подход, еклектичен стил и интерес към адаптации. Като драматург работи с някой от най-популярните инициативи за изгряващи сценаристи като Papatango Playwriting Award и Sky Studios, а от скоро и води уъркшопи по режисура и драматургия.

Сайт: https://antoniageorgieva.com

За Studio Karakashyan

Studio Karakashyan е творческа и продуцентска компания, специализирана в танц, кино и развиване на млади артисти. Чрез движение и умелото разказване на човешки истории, студиото цели да развива емпатия и човешки контакт в обществото ни.

Сайт: https://studiokarakashyan.com