В сравнително стегната церемония премина официалното откриване на фестивала на българския игрален филм - без фанфари и специална церемония на червения килим, но с усмивка и вяра, че ни предстоят интересни фестивални дни.

11.jpg

Жури и гости на фестивала, както и нейно величество ПУБЛИКАТА се настани в зала 1 на ФКЦ.

Част от журито присъстваше в залата, а всички участници, които тази година имат нелеката задача да отличат най-доброто в категориите пълнометражен и късометражен филм се представиха с видеа на екрана. Пълнометражните конкуренти бяха представени с кратки видео-визитки, в които зрителите се запознаха с биографията на авторите на филмите.

120101622_10158709754739510_7487737182686322081_o.jpg

Поздравителни адреси бяха прочетени присъствено от г-н Румен Димитров-заместник министър на културата и г-жа Антония Йовчева-ръководител на общинската дирекция "Култура и духовно развитие".

Кой български игрален филм ще грабне "Златна роза" ще разберем след седмица - 1 октомври, на същото място в същия час, а дотогава нека се насладим на живота, магически разказан върху големия екран.

Най-интересните и провокативни филми ще бъдат обект на размисли в новите текстове на възпитаниците от кино школа "Братя Люмиер" - Общински детски комплекс-Варна. Очаквайте!