Всички те са обединени във филмовия фестивал "Master of Art" посветен на големите имена в световното изкуство и култура. Фестивалът се провежда за трета поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа. Създател на фестивала е журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни. Сред тях са филми за творци като: Бярке Ингелс, Кент Нагано, Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан Дьо Сент-Екзюпери, Жан Нувел, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Мстислав Ростропович, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Оскар Кокошка, Етгар Керет, Кент Нагано, Иван Андонов, Петър Попйорданов-Чочо, Рем Колхаас, Аугуст Стринберг, Начо Дуато, Роберт Ван Хюлик, Антонио Сеги и много други.

Сред филмите във фестивала има носители на награда за най-добър документален филм на фестивала в Кан - ЛИЦА, МЕСТА (2017), Номинирания за "Оскар" за най-добър документален филм 2017, ЖИВОТЪТ КАТО АНИМАЦИЯ (2016) и други филми селектирани по най-престижните кино фестивали като Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и др.

Целта на фестивала е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции, създадени по света през последните години. Така фестивалът се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери.

Тазгодишното издание има още две нови категории: „изкуство за деца” и “кулинарно изкуство”. За първи път Фестивалът ще се провежда едновременно в три града - София, Пловдив и Варна.

Прожекциите на филмите са разпределени в София - „Люмиер Лидл”, „Одеон”, Дом на Киното, Cine Grand в Park Center Sofia, Културен център "G8" и Евро Синема; в Пловдив - Lucky Дом на киното, Пловдив; във Варна - ФКЦ и Contemporary Space, Cinema Room.

Събитието се организира от НДК, продуцентска компания “СПОТЛАЙТ” и фондация “Мастер оф Арт”, Програма Култура на Столична община и Фондация "Америка за България".

Всички закупили MASTER PASS (на цени от 32 лв. и 24 лв. за ученици и пенсионери) ще получат достъп до прожекциите в кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8, Евро Синема и Дом на Киното. Местата на притежаващите MASTER PASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди прожекция. Закупилите MASTER PASS участват в томбола за наградата "Bose SoundLink Micro".