Филмът „Защото обичам лошото време“ тръгва по кината в цялата страна от 5 април. В главните роли ще видим любимите Неда Спасова и Владимир Михайлов. Те влизат в образите на Ирина и Борис, приятели, които не са се срещали от над 20 години, а сега случайно се озовават по едно и също време в малкото крайморско градче, където са прекарвали летата си заедно като деца. Сценарист и режисьор на филма е Яна Лекарска, която завършва кинорежисура в Южна Корея. Това е първият ѝ проект от такъв мащаб в България, а корейското влияние се усеща във визията на всеки кадър.

Филмът е и голямото завръщане в киното на любимата на поколения българи Боряна Пунчева, която след знаковите си изпълнения в „Дами канят“ и „13-ата годеница на принца“, прави впечатляваща роля като мистериозната г-ца Теменуга. Със силно комедийно присъствие (този път на голям екран) се включва и Елени Декидис, която ще видим като сладката бременна магазинерка Мария. Ролята на бохема Димо пасва като ръкавица на ветерана Веселин Ранков, а невероятният Иван Бърнев има специално участие в тази кино история.

Still_3.jpg

В саундтрака на филма влизат легендарни български песни, дело на големия български композитор Борис Карадимчев: новата версия на „Любовта, без която не можем“ на „Тангра“, „Моя любов“ на Богдана Карадочева, „В някой час“ на Маргарита Хранова. Към тях се включват Веселин Маринов с мега хита си „Един миг от рая“ и Владо Михайлов с групата си Rewind и техния сингъл „Луд по теб“. „След като гледа мой късометражен филм, Борис Карадимчев ми каза, че иска да напише музиката за първия ми пълнометражен проект. За съжаление, той си отиде от този свят, но благодарение на дъщеря му Боряна Карадимчева музиката му ще звучи в киносалоните“, споделя режисьорът Яна Лекарска.

Still_5.jpg

Лентата е заснета миналата година на едни от най-красивите места по южното ни Черноморие - Варвара, Ахтопол и Синеморец. Преди да стартира по кината, филмът ще има прожекции в Международния конкурс на София Филм Фест, където е един от двата български филма в състезанието.

Любов, семейни тайни и немалко комедийни моменти се преплитат в една много човешка история, която ще накара и най-големите скептици да заобичат лошото време. Филмът се реализира с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“ и с медийната подкрепа на NOVA и БГ Радио и се разпространява от NO BLINK Film. „Защото обичам лошото време“ тръгва в кината в цялата страна от 5 април 2024 г.