Седмото издание на филмовия фестивал „Master of Аrt“ се открива на 7 и ще продължи до 28 април! Официален старт в 19:00 часа вечерта в кино „Люмиер“ ще даде американският филм „Кърт Вонегът – неподвластен на времето“. Работата по този филм е започнала още преди 39 години, когато младият тогава режисьор Робърт Уейд пише писмо на своя литературен идол, предлагайки му да направи филм за него. Снимките започват през 1988 г. и приятелството, което Уейд и Вонегът формират през десетилетията, е показано във филма. „Кърт Вонегът – неподвластен на времето“ е преди всичко биография на обичан американски автор. Филмът е както отдаване на почит към великия писател, така и вещо въведение в неговия свят за непосветените.

KART-VONEGAT-NEPODVLASTEN-NA-VREMETO-Still-3.jpeg

Друг акцент в първите дни на фестивала е филма „Кубрик за Кубрик“ на френския режисьор Грегори Монро. Филмът е рядко трансцендентно пътуване из живота и филмите на легендарния Стенли Кубрик, както не сме ги виждали преди. Съдържа непознати интервюта с гения. През 2021 г. „Кубрик за Кубрик“ спечели Международната награда „Еми“ за Арт програми.

ZA-KUBRIK-poster.jpg

Очаквайте подробности за цялата програма на фестивала след броени дни. Филмовият фестивал „Master of Аrt“ се провежда традиционно в партньорство с Национален дворец на културатаи с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община. Билетите за прожекциите в кино „Люмиер“ са вече в продажба на касите на НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.