Мик Джагър ще се завърне в света на киното на предстоящия кинофестивал във Венеция, където ще представи трилъра "The Burnt Orange Heresy".

Историята в новия филм, адаптиран по книга на Джордж Уилфорд, е в сферата на изкуството. Режисьор е италианецът Джузепе Капотонди, а актьорският състав включва също канадския актьор Доналд Съдърланд, датчанина Клаес Банг и австралийката Елизабет Дебики.

the-burnt-orange-heresy-claes-bang-and-elizabeth-debiki-credits-jose-haro.jpg

В новия филм Джагър е в образа на богат колекционер на произведения на изкуството, който е обсебен от творчеството на самотния художник Джеръм Дебни (Доналд Съдърланд). Колекционерът предлага на двойка влюбени да се срещнат с Дебни в замяна на кражба на шедьовър от ателието му.

Световната премиера на филма ще се състои на 7 септември, когато ще бъде закрит 76-ият кинофестивал във Венеция.

performance_1970_532_-_h_2017.jpg

Мик Джагър се е снимал в десетина филма. През 1970-те излизат два филма с негово участие – „Представлението“ на Доналд Камел и Никълъс Роут и „Нед Кели“ на Тони Ричардсън. В „Представлението“ Миг Джагър представя „един трагичен и неземен образ, който едва днес разбираме, че е изкопиран от незабравимия Брайън Джоунс“ (Янко Терзиев). По-късно отново се впуска в киноаватюра с участието си във филмите „Беглец в бъдещето“ (1992), Bent (1997) и „Мъжът от Елисейските полета“ (2001). Последните му роли са неупоменати епизодични появи във филмите „Енигма“ (2001) с Кейт Уинслет и „Банковият обир“ (2008) с участието на Джейсън Стейтън.