Лив Улман е раздала много награди "Оскар". Сега настъпи моментът тя да получи своя собствена, предаде Асошиейтед прес. Голямата норвежка актриса ("Персона", "Шепот и викове") е номинирана два пъти за най-добра женска роля, но никога не е печелила награда на американската киноакадемия за 50-те си години във филмовия бизнес.

liv-ullmann-ingmar-bergman-1108x0-c-default.jpg

Лив Улман обича да казва, че е раздала много "Оскар"-и в живота си. Но тя не говори за загуба. Навремето Улман често е сред връчващите лелеяните статуетки на победителите. Именно тя изрича името на Питър Финч, удостоен посмъртно с "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Телевизионна мрежа" (1977) и застава до Роджър Мур, когато индианката Сашийн Литълфедър излиза на сцената вместо Марлон Брандо, който отказва наградата за изпълнението си в "Кръстникът".

Така че, когато чува, че президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука се опитва да се свърже с нея, 83-годишната актриса решава, че отново ще бъде помолена да "връчи още един". Но Дейвид Рубин има по-добра новина за Улман: неин ред е да получи своя "Оскар".

Лив Улман ще бъде удостоена с почетен приз за принос към киното и обществото на наградите на Управителния съвет на американската киноакадемия заедно с актьорите от афроамерикански произход Самюъл Л. Джаксън и Дани Глоувър и режисьорка Илейн Мей.