Не ме докосвай

Това ще е световна премиера за лентата, като на престижния фестивал филмът ще се състезава с още 17 филма за голямата награда. Български копродуцент на филма “Не ме докосвай” е Мартичка Божилова от АГИТПРОП.

От българска страна филмът е копродуциран от Мартичка Божилова и АГИТПРОП, които имаха друга премиера на фестивала в Берлин точно преди десет години с филма “Коридор №8”. Една от главните роли във филма се изпълнява от българската актриса Ирмена Чичикова, която през изминалата година видяхме във филми като „Виктория” и „Вездесъщият”. Георги Налджиев пък има поддържаща роля.

“Не ме докосвай” е хибрид между реалност и художествена измислица, в който героите на филма търсят интимност. Техните самоти се срещат – случайно или може би по силата на съдбата – в един дълго копнян опит за общуване. Това е едно лично изследване на интимността, поставящо под въпрос начините на възприемането ѝ. Филмът разглежда въпроса как човешките същества могат да постигнат интимност по най-неочаквани начини.

Филмът е подкрепен от ИА „Национален филмов център”, EURIMAGES, Творческа Европа – програма МЕДИА и фондове от Германия, Румъния, Франция и Чехия.