Моят Буда е пънкар

Началната точка на пътешествията е Мианмар и филмът „Моят Буда е пънкар”, който ще има една единствена прожекция на 3-ти август от 19.00ч. в Културен център G8. Преди филма организаторите на събитието - Здравко Григоров и Ангел Хаджийски, ще споделят за своите приключения в Мианмар.

„Моят Буда е пънкар” търси отговор на въпросите: какво се получава от симбиозата будизъм + пънк, какви са последствията от дългогодишната военна диктатура в Мианмар, как се отразява на младите зараждащата се ъндърграунд култура... И естествено предлага близки срещи с местните и гостоприемството им, културата и традициите им, градската среда и красивата природа на Мианмар.

Другият премиерен филм в програмата е американската суперпродукция „Да нагазиш Ниагара”, която следва екип от екстремни каякари, които подготвят своя скок от Ниагарския водопад. Голяма част от снимките са правени от хеликоптер и кадрите карат зрителите да потреперват пред величието на водопада и смелостта на авантюристите.

Сред специалните събития по време на панорамата е и презентацията за Индия на Георги Христов и Никола Кирилов, които ще споделят своя дългогодишен опит като водачи из индийските земи. Зрителите ще могат да поговорят с двамата преди прожекцията на „Открий отново Индия” на 9-и август в Културен център G8.

„Кино за пътешественици” ще покаже 20 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Делхи и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, смразяващите върхове на Тян Шан и безкрайната пустош на Австралийската пустиня.

Билетите за събитието вече са в продажба на касите на Културен център G8 и Евро Синема. Цената за ексклузивните прожекции – „Моят Буда е пънкар” и „Да нагазиш в Ниагара” е 8 лв., а за всички останали филми е 7 лв. За всички прожекции се предлагат билети с намаление за учащи и пенсионери.

Свързани статии