Сред акцентите в съдържанието на HBO GO и HBO за месец януари, безспорните фаворити са първият хърватски оригинален сериал на HBO Европа, режисиран от Данис Танович – „Успех“ и дългоочакваният трети сезон на „Истински детектив“ с Махершала Али.

_HBO-original.jpg

„Успех“ е с премиера тази неделя, 6 януари, от 20:00 часа по HBO. Останалите епизоди ще се излъчват всяка следваща неделя в същия час, а за ползвателите на онлайн стрийминг платформата HBO GO ще бъдат достъпни наведнъж още тази неделя. Криминалната история ще се стори доста близка на българския зрител, а режисьорския подход на носителя на "Оскар" - Данис Танович и играта на младата хърватка Тара Талер, са заявка сериалът да бъде успешен.

Игралният филм „Брекзит“ с премиера в понеделник, 7 януари, разказва с брилятната игра на Бенедик Къмбърбач драмата и скритите фигури около решението на Англия за излизане от Европейския съюз. Филмът бе приет със смесени чувства от английската публика и има амбицията да хвърли светлина върху задкулистните политически войни, които предопределят решението на британското мнозинство.

„Черен понеделник“ е дълго чакана за екранизация история, базирана на реалните събития около краха на фондовата борса през 1987-ма година.

Два нови сериала ще ни прехвърлят в света на комиксите и свръхестественото – „Академия за убийци“ и „Розуел, Ню Мексико“ – разказващ отново историята на мистериозни срещи с извънземни в градчето Розуел.

Водещите блокбастъри за месеца са „Нито звук“, „Черната лястовица“ и „Три билборда извън града“.

СЕРИАЛИ – ОРИГИНАЛНА ПРОДУКЦИЯ НА HBO

Успех

2019 | Крими, Драма| 6 януари (неделя) от 21:00ч. | HBO и в HBO GO

Режисьор: Данис Танович

В ролите: Уликс Фемиу, Тони Гоянович, Ива Михалич, Мария Шкаричич, Тара Талер

Първият сериал на HBO Европа, развиващ се в Хърватия, е режисиран от носителя на „Оскар“ Данис Танович. „Успех“ е многопластова драма, изградена около силни персонажи, която проследява преплитащите се истории на четирима непознати, всеки от които е по свой начин смазан от жестокото градско ежедневие. Трагично събитие свързва завинаги тези много различни един от друг хора. Когато последиците от действията им започват да се отразяват във всеки аспект от живота им, те решават да вземат нещата в свои ръце. „Успех“ е горчива ода за Загреб, която разкрива проблемите на различните прослойки на съвременното общество чрез житейските истории на обикновени хора, принудени от същото това общество да стигат до крайности. Въпреки че на пръв поглед основният фокус е върху хърватската столица, сериалът разказва многопластова общочовешка история за чувствата, властващи над нашето съвремие – фрустрация, безсилие и пасивност, но също така любов, трудолюбие, преданост и несигурност, както и колко е малка понякога крачката към извършване на престъпление.

detektiv.JPG

Истински детектив III

2019 | Крими, Драма | 14 януари (понеделник) – премиера на първите 2 епизода от 20:00 часа до 22:00 часа| HBO и в HBO GO още от сутринта

Режисьор: Джереми Солние

В ролите: Махершала Али, Стивън Дорф, Кармен Ехого, Рей Фишър

Култовият HBO сериал се завръща за своя трети сезон, в който двама детективи разследват мистериозно изчезване в щатския окръг Озарк. Детективите Уейн Хейс (Али Махаршала) и Роланд Уест (Стивън Дорф) са по следите на престъпник, в търсене на отговори за изчезването на две деца в окръг Озарк, САЩ. Мъжете предприемат мащабно разследване, за да разнищят пъзела, но това се оказва далеч по-трудна задача, отколкото са си представяли, а животът им остава променен завинаги.

СЕРИАЛИ

Черен понеделник

2019 | 8 януари | HBO GO

В ролите: Дон Чийдъл, Андрю Ранълс и Реджина Хол.

Режисьор: Сет Роугън

Описание: Денят на най-страшната стокова криза в историята на Уолстрийт е известен в историята като „черният понеделник“. Сериалът разказва историята на група аутсайдери, които превземат света на елитния клуб на Уолстрийт и успяват да разбият най-голямата финансова система в света. Най-ужасната криза на стоковия пазар в историята на Уолстрийт се случва на 19 октомври 1987 г. До днес никой не знае причините за нея – дали сега ще станат известни?

Nyu-Meksiko.jpg

Розуел, Ню Мексико

2019 | драма – научна фантастика | HBO GO премиера на 16.01

В ролите: Джанин Мейсън, Нейтън Парсънс, Майкъл Вламис, Лили Каулес, Тайлър Блекбърн

Режисьор: Джули Плек

Лиз Ортечо е напуснала родния си Розуел, Ню Мексико, преди 10 години след смъртта на по-голямата си сестра. Баща й обаче е болен и тя трябва да се върне в превърналия се в туристически център град. Когато пристига, тя се свързва с полицая Макс Евънс – момчето, по което си е падала в гимназията. Химията между двамата се възпламенява, но Лиз скоро разбира шокиращата истина: Макс е извънземен, крил истинската си същност през целия си живот. Извънземни са и сестра му Изобел, и брат му Майкъл. Двамата стават все по-близки, но на Лиз й е трудно да крие истината за него от най-добрата си приятелка Мария Де Лука и бившето си гадже от гимназията д-р Кайл Валенти. Правителствената конспирация, поддържана от майор Джес Мейн, както и политиката на страх и омраза, която се шири в Розуел, заплашва да разкрие Макс и семейството му, както и задълбочаващата се връзка между него и Лиз.

Академия за убийци

2018 | Екшън, Драма, Трилър | 17 януари | HBO GO

Режисьор: Адам Кейн

В ролите: Бенедикт Уонг, Бенджамин Уодсуърт, Лана Кондър, Лиъм Джеймс, Люк Тени

Сериалът е базиран на едноименната хитовата комикс поредица на Рик Ремендър. На фона на мрачния свят на комиксите и атмосферата на контракултурата от 80-те години на 20 век, историята проследява живота на един гневен тийнейджър, изпратен в частно училище за деца на престъпници. Опитите да запази морала си, докато се справя с тежка учебна програма, опасните училищни групички и неувереността си, могат да се окажат фатални. „Академия за убийци“ има амбицията да представи една история за порастване, каквато досега не сме виждали, на фона на контракултурата на 80-те.

i-slavei.jpg

Смърт и славеи

2018 | драма | минисериал от 3 части | наличен в HBO GO

В ролите: Джейми Дорнан, Ан Скели, Матю Рис

Режисьор: Алън Къбит

1885, ирландската провинция. В навечерието на 23-тия си рожден ден Бет се опитва да вземе съдбата си в собствените си ръце и да избяга с чаровния Лиам от ограничения си живот и трудните отношения с пастрока си. „Смърт и славеи“ е завладяваща история за любов, предателство, лъжи и отмъщение, развиваща се в красивото ирландско графство Фърмана през 1885 година. Това е място, в което съседите се наблюдават и топят един друг. Свят на клюкари, самопризнания и двойни игри, в който красотата таи в себе си опасности и неминуема гибел. Действието се развива в рамките на изключително напрегнати 24 часа. Десетилетия на болка и предателство ескалират до унищожително кресчендо в тази разтърсваща драма за жена, която се опитва да контролира собствената си съдба, и изкарва на повърхността напрежението, което разкъсва както семейства, така и цели нации.

НОВИ сезони на сериали

Лутър V

2019 | HBO GO – нов епизод всяка събота

В ролите: Идрис Елба, Стивън Макинтош, Индира Варма, Пол Макган, Рут Уилсън

Режисьор: Джейми Пайн, Нийл Крос

Психологическата криминална драма е с Идрис Елба в главната роля на детектив Джон Лутър – талантлив полицай от дирекция „Убийства“ в Лондон, чийто брилянтен ум не винаги може да го спаси от собствените му демони. Когато тъмното небе на Лондон ражда нов кошмар в града, детектив Джон Лутър (Идрис Елба) трябва отново да се изправи пред дълбините на човешкото падение. Серията от зловещи убийства стават все по-дръзки, а Лутър и новият му помощник – сержант Катрин Халидей, се изправят пред серия от улики и объркващи свидетелства, чиято цел е да защитят безмълвния ужас на убийствата. И макар случаят да го доближава още повече до истинската природа на злото, Лутър ще трябва да се изправи и срещу демоните от миналото си. Обратно на фронтовата линия той трябва да избере кого да защити и кого да жертва. Какъвто и да е следващият му ход, той ще има потресаващи последствия върху хората около него и ще промени Джон Лутър завинаги.

V.JPG

ФИЛМИ – ОРИГИНАЛНА ПРОДУКЦИЯ НА HBO

Брекзит

2019 | Екшън, Драма, Трилър | 7 януари | HBO GO

Режисьор: Тоби Хайнс

В ролите: Бенедик Къмбърбач

Бенедик Къмбърбач участва в актуалната и завладяваща драма за референдума, последвал кампанията за Брекзит. Филмът проследява кампанията от перспективата на многобройни незнайни стратези от двата лагера: този за оставане и този за напускане на Европейския съюз. Двата лагера имат своите планове, с които да надделеят над другия, докато се справят с политици, които искат да привлекат цялото внимание, както и с не много ясните финансови спонсори. Във времето, когато проблеми като злоупотреба с лични данни, фалшиви новини и микро таргетирани рекламни кампании в социалните медии стоят на чело на новините, „Брекзит“ проследява модерните и базирани на многобройни данни техники за водене на кампания, довели до едно от най-неочакваните и противоречиви решения в съвременната политическа история.

БЛОКБАСТЪРИ

Нито звук

2018 | Ужаси, Научна фантастика | 13 януари (неделя) от 21:55ч. | HBO и в HBO GO още от сутринта

В ролите: Емили Блънт, Джон Кразински, Милисент Симъндс, Ноа Джуп

Режисьор: Джон Кразински

Ако те чуят, ще станеш тяхна плячка. В този разтърсващ и напрегнат трилър едно семейство трябва да живее в пълна тишина, за да се спаси от мистериозни създания, които ловуват по звук. Евелин (Емили Блънт) и Лий (Джон Кразински) Абът знаят, че дори една прошепната дума или шумът от стъпка могат да се окажат смъртоносни и са готови да опазят децата си на всяка цена, като междувременно отчаяно търсят начин да се опълчат на съществата. Препоръчван както от критици, така и от зрители от цял свят, това е един от филмите, които непременно трябва да гледате.

na-kuchetata.jpg

Островът на кучетата

2017 | фентъзи| 19 януари (събота) от 21:00ч. | HBO и в HBO GO още от сутринта

Режисьор: Уес Андерсън

Японските острови, 20 години в бъдещето. Кучешката популация е нараснала лавинообразно и в Мегасаки избухва епидемия от кучешки грип. По спешна заповед на кмета Кобаяши е наложена карантина и всички кучета са прокудени на отделен остров, който се превръща в кучешка колония. Шест месеца по-късно миниатюрен едномоторен самолет се разбива на гъмжащия от четириноги пуст остров. Глутница от пет изгладнели, но смели изоставени кучета хуква към горящите отломки и отрива замаяния 12-годишния пилот – сирачето Атари, за което се грижи кметът Кобаяши. С помощта на новите си приятели Атари започва да търси кучето си и разкрива конспирация, която заплашва да унищожи всички кучета в Мегасаки завинаги.

bilborda-izvan-grada.jpg

Три билборда извън града

2017 | Крими, Драма | 20 януари (неделя) от 22:00ч. | HBO и в HBO GO още от сутринта

Режисьор: Мартин Макдона

В ролите: Франсис Макдорманд, Уди Харелсън, Сам Рокуел, Аби Корниш, Джон Хаукес

Отличена с „Оскар“ драма с елементи на черна комедия, която разказва историята на Милдред Хейс – 50-годишна жена, обявила война на местната полиция заради неспособността им да разкрият убийството на дъщеря й. „Три билборда извън града“ е драма с елементи на черна комедия от носителя на „Оскар“ Мартин Макдона („В Брюж“). След като месеци наред убиецът на дъщеря ѝ не е разкрит, Милдред Хейс (Франсис Макдорманд) предприема смел ход и поставя три билборда на входа на града с послание до многоуважавания полицейски началник Уилям Уилоуби (Уди Харелсън). Това разбунва духовете и провокира намесата на помощника на Уилоуби Диксън (Сам Рокуел) – незряло мамино синче със склонност към насилие, – което само задълбочава конфликта между Милдред и полицията.

Червената лястовица

2018 | Драма, Трилър | 27 януари (неделя) от 22:00ч. | HBO и в HBO GO още от сутринта

Режисьор: Франсис Лорънс

В ролите: Дженифър Лорънс, Джоел Едгертън, Матиас Шьонертс, Джеръми Айрънс

Доминика Егорова е много неща. Предана дъщеря, решена да предпази майка си на всяка цена. Настървена прима балерина, довела до краен предел ума и тялото си. Изкусна прелъстителка и манипулаторка. Но травма слага край на кариерата ѝ и бъдещето на Доминика и нейната майка изглежда мрачно и несигурно. Чрез манипулация Доминика е вербувана от тайна разузнавателна агенция, която обучава изключителни млади хора като нея да използват телата и умовете си като оръжия. След като изтърпява извратеното и садистично обучение, Доминика се превръща в най-опасната Лястовица, преминала през програмата, и трябва да свикне с новата сила, която притежава. Междувременно животът ѝ и животът на любимите ѝ хора е в опасност, а агент на ЦРУ, към когото има чувства, се опитва да я убеди, че може да има доверие единствено на него.