„Филмови нощи във Филипополис“ ще се проведат от 6-и до 29-и юли в Лятно кино „Орфей“ и ще предложат на киноманите в Пловдив програма от независими европейски, американски и български заглавия

Fight-Club-posters-1.jpg

По случай юбилейното 20-то издание на Филмови нощи във Филипополис, организаторите предлагат изключителната възможност да се видят отново на голям екран трите незабравими класики - "Криминале", "Боен клуб" и "Матрицата".

Samuel-L-Jackson-Pulp-Fiction-1994-Black-Perry-Ellis-Screen-Worn-Used-Movie-Prop-Hero-Suit-Jacket-Pants-W-COA-StarwearStatus-com_.jpg

Емблематичните заглавия, които никой не очакваше, че ще могат да се видят още веднъж по този незабравим начин, ще бележат лятото на киноманите със спомена от изживяното вълнение на първото им гледане.

Класиката "Криминале" създава култовия статус на Куентин Тарантино, както го правят "Боен клуб" с името на Дейвид Финчър и "Матрицата" с братята Уашовски. Филмите днес са се запечатали в колективното съзнание като попкултурни събития, белязали живота на няколко поколения ценители на седмото изкуство.

Matrix.jpg
Въпреки, че няма човек, който не ги е гледал, "Филмови нощи във Филипополис" ще даде възможност да се видят както никога преди. Благодарение на големия екран, качествения звук и компанията от приятели, с която можете да споделите преживяването.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.