Има различни вариации на традициите за празнуването на Великден по света, но независимо дали то се случва по православния или католическия календар, едно е неизменно, Великден е време за семейството. Освен забавните активности по боядисването на яйцата, декорацията вкъщи и месенето или опитването на домашни козунаци, гледането на филми заедно също е част от времето в почивните празнични дни.

Лего: Филмът

Популярността на Lego нараства от самото начало и продължава да е силна и днес. Чудесно преживяване е да изградиш нещо сам или с приятели и семейство, а след това да създадеш история за това, което си направил, използвайки въображението си. Филмът на режисьорите на „Облачно с кюфтета“, пресъздава това преживяване чрез историята на Емет, който държи съдбата на вселената Лего в своите малки жълти ръце, защото се смята, че е специален поради недоразумение. Първият пълнометражен филм „Лего“ е невероятно остроумен, пълен е с поп културни референции, за да забавлява възрастните, а също така е забавен и за децата, така че ще е интересен за цялото семейство!

2014-The-LEGO-Group.jpg

Великден под прикритие

Ерин (Фиона Гюбълман) е маркетинг директор на „Шоколади Кавендиш“ и обожава работата си. Продажбите обаче спадат и тя решава да влезе във фабриката под прикритие, за да разбере каква е причината за това. Представяйки се за Вероника тя се запознава с главния шоколатиер Брайън (Брендън Пени), който й разказва как автоматизацията убива творчеството в работата им и че това е причината клиентите им да се оттеглят. Ерин се въодушевява от идеите на Брайън за връщането на традиционни великденски продукти, а разработването им започва да ги сближава.

pod-prikritie-Sony-Pictures-Television-Inc.jpg

Паркът на чудесата

Героинята на тази история е Джун, която е благословена с цветно въображение и с помощта на майка си и много креативност вдъхва живот на прекрасен тематичен парк, управляван от говорещи животни. Магическото място обаче е застрашено, когато поради тъжно семейно събитие малкото момиче започва да пренебрегва мечтания свят, създаден от въображението му. За щастие Джун стига до парка на чудесата, който наистина съществува дълбоко в гората, за да го спаси. След тази прекрасна, забавна и страхотна приказка, малките със сигурност ще бъдат още по-развълнувани да рисуват великденски яйца, а по-големите си припомнят, че паркът на чудесата не бива да се изоставя, дори и след като сме пораснали.

Parkat-na-chudesata.jpg

Уинтър: историята на един делфин

Този сгряващ сърцето филм, в който участват Хари Конник-младши, Морган Фрийман и Ашли Джъд, ни учи на важността на постоянството, уважението и любовта към природата. Интровертно и самотно момче, Сойер открива Уинтър, делфин, хванат и ранен в капан за раци. Животът на животното е спасен, но опашката му трябва да бъде ампутирана, така че шансовете му за оцеляване са малки. Момчето не се отказва от битката и убеждава лекар да му създаде протезна опашка за делфина. Този семеен филм е базиран на истинска история, а главната роля на животните се играе от истинският делфин Уинтър.

Uintar_-istoriyata-na-edin-delfin-2011-Aloon-Entertainment.jpg

Приказки за лека нощ

Може да е трудно да си представим Адам Сандлър, който е известен с комедиите си 18+, в семейна комедия, въпреки че основно играе инфантилен мъж. Може би пък точно тези роли правят успешно, комик лесно се вмъква в ролята на Скитър, който е напълно некомпетентен в гледането на деца, но се оказва в ситуация да трябва да приспи децата на по-голямата си сестра. Приключенията в космоса, дивия запад или в средните векове магически се превръщат в реалност ... добавени от самите деца в приказката. Така че Скитър наистина трябва да се бори за щастлив край на собствената си приказка. Към Адам Сандлър се присъединяват Кортни Кокс, Гай Пиърс, Тереза Палмър, Ръсел Бранд и Роб Шнайдър и морското свинче-актьор Бъгси.

Prikazki-za-leka-nosht_-Disney-Enterprises.jpg

Феноменалните

Невероятно остроумната анимация на Брад Бърд е кръстоска между шпионски филм и филм за супергерой. Фантастичната четворка среща Джеймс Бонд в този анимационен шедьовър, който е семеен филм във всеки смисъл на думата: сюжетът се фокусира върху невероятно семейство, което спасява света и чиито приключения ще зарадват всички на възраст между 0 и 100 години. След като гледате филма може да възникне вълнуващ разговор, за това кой каква суперсила би имал, защото, във филма, суперсилите отразяват личността на героите в етапа от живота им, в който се намират. Таткото притежава огромна сила и може да направи всичко за близките си, майката може да поддържа семейството със силата на гъвкавостта, тийнейджърката, предпочита да бъде невидима, брат й е неудържимо бърз, а най-малкия член на семейството отразява безграничния потенциал и бързо развитие на бебетата.

Fenomenalnite_-WALT-DISNEY-PICTURES_PIXAR-ANIMATION-STUDIOS.jpg

Омагьосана

Прекрасната Ейми Адамс играе главната роля в този филм за сърдечна анимационна принцеса, която се озовава в реалността в съвременна Америка, или по-точно в Ню Йорк. Филмът се забавлява с ирационалните елементи на жанра, като същевременно се възползват от тях. Резултатът е много песни в стила на Дисни и щипка сладост, подправена с малко пародия, които правят филма свеж и приятен за гледане. Двамата красиви принцове, които се състезават за вниманието на принцеса Жизел са Патрик Демпси от д-р Шепърд „Анатомията на Грей“ и Джеймс Марсдън, Теди от „Западен свят“, а прекрасната Сюзън Сарандън е на висота в ролята на злата кралица.

Omagyosana_-Disney.jpg

Херкулес

Остроумен диалог и текстове, закачливи мелодии, прелестни поддържащи герои, всички допринасят за поотупването от прахта на гръко-римския мит и го преобличат в Дисни приказка. Хадес иска да завземе трона на Олимп и ще го грабне, ако Херкулес не се намеси. Но за да направи това, той първо трябва да осъзнае с помощта на своя наставник Фил, че силата и логиката не са достатъчни, за да стане истински герой и има нужда да отвори сърцето си.

Herkules_-Disney-Enterprises.jpg

Дъмбо, ремастерирана анимация от 1941 и Дъмбо, игрален филм от 2019

Както класическата анимация от Дисни от 1941 г., така и игралната адаптация на Тим Бъртън, разказват историята на малкия Дъмбо с огромните уши. Една история за това как можем да превърнем недостатъците си в предимства, ако упорстваме и ако имаме поне един добър приятел, който вярва в нас. В новата версия на прекрасния анимационен филм Тим Бъртън и сценаристът Ерън Крюгер (Братя Грим) повдигат важни теми като защитата на животните и силата на обикновените хора, когато обединяват усилията си. Визуално зашеметяващият игрален филм включва прелестно-реалистичен компютърен слон и блестящи актьори като Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън и Ева Грийн.

Dambo_-Disney-Enterprises-Inc.jpg

Аладин, анимация от 1992 и игрален филм Аладин, игрален филм от 2019

Както и при Дъмбо, както анимацията, така и игралният филм за Аладин са достъпни в HBO GO. Зарядът от оригиналната Дисни анимация от 1992 се пренася в игралната версия на Гай Ричи от миналата година. Филмът остава верен на духа на оригинала като включва всички любими песни с добавя и нови. Оттам нататък разликите с анимацията са съществени, особено в избора на позициите на главните герои. Обитателят на синята лампа е изигран от Уил Смит, Аладин е леко мекушав, докато принцеса Жасмин, изиграна от Наоми Скот, е доста по-волева и еманципирана. Посланието на история обаче е едно и също и то е , че същността е зад повърхността.

Aladin_-The-Walt-Disney-Company.jpg

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори - кабелни и телекомуникационни оператори.