Синема Сити България отлага отварянето на киносалоните си в страната, докато стане възможно да предложи на своите клиенти най-доброто кинопреживяване с разнообразие от филмови блокбъстъри.

Предвид ситуацията и сегашния регламент за отваряне на кината, с който компанията изцяло се съобразява, Cinema City обяви, че при тези ограничения, няма да е оправдано финансово да отвори обектите си. Компанията отлага отварянето им за момента, в който обстоятелствата ще позволят да се работи при по-малко ограничения. Основните причини за взетото решение са две: Едната е, че няма потвърдени премиерни дати за предстоящите блокбъстър заглавия, и компанията смята, че няма смисъл да отваря, без да има устойчив поток от нови филми. Когато датите за премиерите на големите филми бъдат обявени, информацията за отваряне на киносалоните ще бъде актуализирана своевременно. На второ място е запазването на рентабилност, докато се работи в съответствие с новите разпоредби за здраве и безопасност. За съжаление, при сегашните ограничения и заложен допустим капацитет на залите, отварянето и функционирането на киносалоните не е възможно по икономически причини. Компанията е в контакт със съответните административни органи и ще отвори кината си, когато стане възможно тези ограничения да се облекчат и това даде възможност за осигуряване на едновременно приятно и безопасно преживяване на клиентите на киното. „Много ни се иска да отворим кината си възможно най-скоро и да предложим на нашите потребители страхотно кино преживяване, такова, каквото са свикнали да получават при нас - с разнообразие от хитови заглавия, пуканки и освежаващи напитки. За съжаление настоящата ситуацията не ни позволява това и след внимателно обмисляне, датата на отваряне се отлага до момента, в който можем да предложим услугите си в безопасна среда”, казаха от Cinema City.

Докато кината са затворени, много кинофенове изразиха своето вълнение и желанието си да могат отново да се върнат в киното. „Нетърпеливи сме да посрещнем нашите клиенти в киносалоните и да им представим фантастичните нови заглавия на голям екран - най-доброто място за гледане на филм“, споделиха от Cinema City за своите зрители.