От 2 до 31 октомври феновете ще могат да се насладят на изключителни филмови премиери, като над 80% от заглавията ще бъдат показани у нас за първи път, непосредствено след успехите, които отчетоха на най-елитните международни форуми. Зрителите от цялата страна ще имат достъп до значителна част от селекцията за втора поредна година. Това ще е възможно благодарение на паралелните излъчвания чрез платформата Neterra.TV+

Избраните 21 заглавия, включени в атрактивния подбор за онлайн гледане от всяка точка на България, ще са налични за същия период – от 2 до 31 октомври и вече са в продажба. Всеки филм може да бъде нает за гледане индивидуално или като част от пакет. Ето и какви ценови предложения можете да откриете в платформата:

1 филм – 8 лв.; 3 филма – 18 лв.; 5 филма – 27 лв.; 10 филма – 35 лв.; всички филми – 47 лв. Повече информация за промоционалните пакети ще намерите тук: https://neterra.tv/festival/cinelibri.

Vsichko-mina-dobre.jpg

Специалната онлайн селекция от интригуващи 21 филмови адаптации на литературни произведения, които ще са налични в Neterra.TV+, включва заглавия като „Бенедета“ на провокативния Пол Верховен, „Всичко мина добре“ на Франсоа Озон, „Историята на жена ми“ на унгарската режисьорка Илдико Енеди, „Три етажа“ на Нани Морети по изключителния роман на Ешкол Нево, „Влюбеният Айфел“, „Игрите на хората“ и още продукции от Италия, Франция, Швеция, Испания, Турция, Доминикана/ Аржентина и други. Сред онлайн предложенията са също китайската историческа драма с 15 награди и 15 номинации „Една секунда“, и японската анимация на Горо Миядзаки и студио Гибли „Щипалката и вещицата“. Българското заглавие в селекцията е документалния поглед на режисьора Станислав Дончев над живота на най-продаваната авторка на исторически романи у нас, „Малката маркиза“ за Фани Попова-Мутафова.

Shtipalkata-i-veshtitsata.jpg

Екранизацията „Бенедета“ на култовия нидерландски режисьор Пол Верховен („Първичен инстинкт“, „Тя“) разказва истинската история на монахинята Бенедета Карлини, която получава смущаващи религиозни и еротични видения, и започва любовна връзка с друга монахиня в ренесансова Италия. Филмът с Шарлот Рамплинг и Виржини Ефира е с две номинации от фестивала в Кан, а скандализиращата тематика събуди интереса на публиката и критиците дълго преди самата му премиера. Заради провокативна сцена продукцията вече е забранена в Русия.

etazha.jpeg

Отново с две номинации от Кан е и впечатляващо хуманната драма „Всичко мина добре“ на Франсоа Озон със Софи Марсо и Хана Шигула, в която се разглеждат отношенията на 85-годишния Андре, получил инсулт, и неговата дъщеря. С една номинация за „Златна палма“ е „Историята на жена ми“ на Илдико Енеди с Леа Сейду и Луи Гарел, чиито герои са заплетени в най-екстравагантния любовен триъгълник след „Опасни връзки“. На романтична тематика са и номинираният за редица отличия „Сну: Любовната история, която промени Португалия“, разказващ за взаимоотношенията между издателката Сну Абекасис и бившия португалски премиер Са Карнейро, както и италианският „Тя все още говори с мен“, и испанският „Сантиментално“.

sekunda.jpg

Сред заглавията изпъква още китайският „Една секунда“, който е избран да се състезава за „Златна мечка“ на 69-ия международен фестивал в Берлин, но е оттеглен преди прожекцията заради възражения на китайските власти. „Изгубени илюзии“ с номинация за „Златен лъв“ е за любителите на историческите драми и отразява трагичната епоха след разгрома на Наполеон. Датският „Даниел“ пък разглежда съдбата на фотограф, задържан от Идил в Сирия през 2013 г. и държан като заложник в продължение на 398 дни.

Istoriyata-na-zhena-mi.jpg

Богата и цветна селекция от филми от всички краища на света - комедия, драма, романс и биографични продукции, очаква всички любители на литературата и киното между 2 и 31 октомври. Всички филми от онлайн изданието на Синелибри може да разгледате тук: https://neterra.tv/festival/cinelibri.

За Neterra.TV+:

Neterra.TV+ е онлайн платформа, която предлага достъп до разнообразна селекция от филми и кинофестивали. Киноманите могат да наемат или закупят за гледане най-новите и качествени български и чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.