2020-а беше странна година, която ни лиши от много. Едно от тези неща бяха именно новите филми, които можеха да запълнят времето ни, затворени вкъщи. 2021-ва обаче засега е обещаваща откъм нови кинопродукции, които да зарадват почитателите на седмото изкуство. В този списък ще ви представим десетте най-очаквани филма за тази година, като искрено се надяваме, че ще имаме възможността да ги гледаме и в киносалоните, а не само от дивана вкъщи.

“Пристигане в Америка” 2 (5 март)

33 години след появата на първия филм, Еди Мърфи се завръща обратно на екран като персонажа си принц Аким. Във втората част той се превръща в крал на Замунда и научава, че има син в Америка. Естествено, както е типично за филмите на Еди Мърфи, и тук няма да липсват забавни и заплетени ситуации на фона на драмата, която се развива в историята.

9caa56f4-565d-4f1a-a680-3d5194493b77-C2A-12032R.jpg

“Черната вдовица” (7 май)

Филмът за Черната вдовица е 24-ата част от поредицата за Отмъстителите. Историята ще представи голяма част от миналото на героинята, изиграна от Скарлет Йохансон, преди да стане Отмъстител. Тогава тя е работила като руски шпионин, но, очаквано, нещата се объркват, а Наташа Романов се забърква с хора, които представляват опасност за нея.

Black-Widow.jpg

“Бързи и яростни” 9 (28 май)

Ако не друго, то през 2021-ва със сигурност ще имаме възможността да се насладим на нови и динамични преследвания с коли, които да задоволят нуждата за скорост на всеки любител. В деветата част от поредицата се срещаме с познатите вече лица, емблематични за филмите, като в тази част роля ще има и сина на Дом и Лети, изиграни от Вин Дизел и Мишел Родригес. Филмът обещава и любопитна история около брата на Дом, в чиято роля влиза Джон Сина.

f7hTjUQ2pUjWBhVfh7ccxm.jpg

“Миньоните: Възходът на Гру” (2 юли)

Една от най-популярните анимации някога се завръща с нов, последен филм, проследяващ историята на главния „злодей” във филмите Гру. Още от дете Гру мечтае да бъде популярен злосторник. Заради крехката му възраст обаче, той става обект на подигравки – именно затова той открадва нещо, заради което бива преследван от най-големите престъпници на света. Освен самият Гру, във филма присъстват и миньоните, които са там, за да объркат всичко.

minions-the-rise-of-gru-1.jpg

“Отрядът самоубийци” (6 август)

Факт е, че един от най-популярните филми за миналото десетилетие е „Отряд самоубийци”. Може би е изненада за някои, но втората част няма да продължи историята от първия филм от 2016 година. Продължението е самостоятелно, а в него ще проследим корените на Харли Куин и на нейната банда суперзлодеи.

The-Suicide-Squad_img1.jpg

“Нито звук” 2 (17 септември)

Няма как в този списък да не присъства и нещо за почитателите на хоръра. “Нито звук 2” отново ще представи познатото от първата част семейство, което пак ще бъде заобиколено единствено от убийствена тишина, буквално и преносно. Очаквано, те ще бъдат изправени пред предизвикателството да се избавят от чудовищата, които убиват всеки, посмял да издаде дори най-малкия звук.

maxresdefault.jpg

“Дюн” (1 октомври)

„Дюн” е една от най-популярните фантастични поредици, писани някога. Въпреки времето, в което са създадени, книгите все още са любими на читателите. Именно затова очакванията към филма са огромни, а трейлърът подсказва за нещо епично, което прави чакането почти невъзможно. В продукцията участват едни от най-разпознаваемите лица на съвременното кино, като сред тях са Зендая, Тимъти Шаламе и Джейсън Момоа.

dune.jpg

“Смъртта може да почака” (8 октомври)

Както голяма част от филмите, планирани за 2020 година, последната част от поредицата за Джеймс Бонд също беше отменена заради пандемията. Първоначалната дата за излизането на продукцията беше през ноември, но поради ситуацията ще я видим малко по-късно тази година.

Във филма за агент 007 ще се появят познати на феновете лица, а слуховете подсказват за шокиращ финал на сагата – предстои да разберем дали очакванията ще бъдат оправдани. Надяваме се, че усложнената във Великобритания обстановка няма да наложи повторна промяна на датата.

no-time-james.jpg

“Мисията: Невъзможна” 7 (19 ноември)

Том Круз се завръща в последната част от екшън поредицата „Мисията: Невъзможна”, за да опита отново да спаси света. Всичко около филма все още се пази в тайна. Както актьорския състав обаче, така и самата поредица, предизвикаха шум във филмовите среди още с обявяването на новината за нов филм към серията, а феновете очакват с нетърпение да видят завършека на историята, за който са сигурни, че ще бъде достоен.

PMC58W.jpg

Матрицата” 4 (22 декември)

Почти 20 години след като историята за Матрицата приключи, Нео и компания се завръщат, за да ни направят предколеден подарък. Интересно е как ли ще бъде представено всичко, за да задоволи очакванията на зрителите след толкова време. Някои от популярните теории твърдят, че филмът ще ни предостави пътуване във времето, както и завръщането на някои персонажи, които да объркат всичко.

The-Matrix-4-Concept.jpg