ТЕРИ ДЖОУНС е велик! Ще остане завинаги в сърцата и в мислите ни... Беше наш приятел - на София Филм Фест, на Дома на киното, на верните почитатели на "Монти Пайтън" и техните несравними творения...

МОНТИ ПАЙТЪН: ЖИВОТЪТ НА БРАЙЪН

Великобритания, 1979, 90'

Реж. Тери Джоунс

С: Греъм Чапман, Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиам, Тери Джоунс, Майкъл Палин

Няма дори едничка шега, скеч или реплика в „Животът на Брайън“, които да не се врязват в паметта на зрителя като толкова смешни, колкото е възможно да бъдат. Шедьовърът на „Монти Пайтън“, представен с чисто ново реставрирано копие!

Life_of_Brian_Production_Image_2.jpg

В своя втори филм „Монти Пайтън“ представят язвителна, анархична сатира както на религията, така и на холивудските интерпретации върху библейските теми.

Действието се развива в Юдея през 33 г. пр. н. е. – времена на бедност и хаос, но изобилстващи от месии, надъхани техни последователи и отчаяни римляни, които се опитват да въведат някакъв ред. В центъра на събитията е Брайън Коен (Греъм Чапман), неохотен бъдещ месия, който придобива слава в резултат на поредица абсурдни и смехотворни обстоятелства, които са като манна небесна за целия екип (Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиам, Тери Джоунс, Майкъл Палин и Чапман) да блеснат в разнообразни роли, докато осмиват всеки и всичко – от бившите парии, Пилат Понтийски и изкуството да се пазариш до лудите пророци, римските центуриони и разпъването на кръст.

Свързани статии