Това е вторият фестивален успех на филма след предстоящото участие в конкурсната програма на “Сънданс”.

Европейската премиера на подкрепения от НФЦ документален филм на режисьора Тонислав Христов “Тайният живот на Вера” („The Magic Life of V“) ще се състои в рамките на престижния фестивал “Берлинале” през февруари 2019 г. Това е вторият фестивален успех на филма след обявяването на предстоящата му в края на този месец световна премиера в американския филмов фестивал “Сънданс”. “Тайният живот на Вера” e селектиран в секция “Generation 14plus” на 69-ия Международен филмов фестивал в Берлин. Филмът намери място в конкурсната програма, в която ще се състезават общо 62 късометражни и пълнометражни проекта. 

Филмът на Тонислав Христов проследява живота на Вера - преследвана от травми в детството, тя се опитва да извоюва независимост чрез различни роли, които играе в живота. Оператор е Александър Станишев, а композитор - Петър Дундаков. След „Пощальонът“, това е вторият пореден проект на режисьора Тонислав Христов селектиран в Сънданс.

“Тайният живот на Вера” е тристранна копродукция между „Making Movies“, Финландия (Каарле Ахо), “Соул Фууд”, България (Андреа Станоева/Тонислав Христов) и „Kirstine Barfod Film“, Дания (Кирстине Барфод).