Последните 2 дни

"Последните 2 дни" е психологически трилър, който се фокусира, върху момента на взимане на изключително трудно решение за един човек, което ще промени завинаги неговият живот и този на близките му. Това са последните два дни на едно богато българско семейство. Филмът е седелктиран в конкурсната програма на фестивала "Златна роза", Варна 2017. За kinoto.bg младият режисьор Димитрис Георгиев сподели няколко думи за процеса на снимките и помощта, която е получил... Фотограф: Златина Точкова

„Написах сценария през изминалата учебна година в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов", където ще бъда трети курс студент в специалност ,,Филмова и телевизионна режисура". Сценарият стигна до ръцете на Александър Кенанов, продуцент в B2Y Productions & NuBoyana Film Studios, който веднага даде пълната си подкрепа за проекта. Включи се и продуцентската компания ,,New European Wave Entertainment'', без която също филма не би могъл да бъде реализиран. 

IMG_8328-21.jpg

Почти целия екип на филма работеше безвъзмездно. Имахме само три снимачни дни, което затрудни всички ни. Един от тях беше 24 часа без прекъсване. Трябваше да изградим много точна биография и мотивация на персонажите, тъй като ние нахлуваме в последните дни на техния живот като семейство и ги проследяваме, без да разказваме миналото им. Взаимоотношенията им, конфликтите между тях, изборите пред които са изправени, характерите им - всичко е изградено единствено в ситуациите, на които ставаме свидетели.  Влизаме в един отворен кръг, който постепенно осъзнаваме, че никога не би могъл да се затвори.

IMG_7886-58.jpg

Възможността да работя с актьори като Маргита Гошева, Велислав Павлов и Мартин Димитров е рядко срещана. Това е първият ми късометражен филм, както на мен така и на почти целия екип."

ПОСЛЕДНИТЕ 2 ДНИ

България, 2017, 25‘

Сценарист и режисьор: Димитрис Георгиев

Композитор: Милен Апостолов

Сценография: Андреа Попова

Монтаж: Ралица Каменова

Звук: Димитър Бенков

Оператор: Алберто Димитров

С участието на: Маргита Гошева, Велислав Павлов, Мартин Димитров, Василена Винченцо и Калина Нечева

Продуцент: Александър Кенанов

Копродуценти: Данаил Младенов & Теодора Младенова

B2Y Productions, NuBoyana Film Studios & New European Wave Entertainment