Филми, заснети с мобилни устройства могат да кандидатстват в петото издание на фестивала ”Кино в длан” до 31 март 2020 г. Изискванията към филмите са да са с времетраене до 5 минути и да са заснети с мобилно устройство /мобилен телефон или таблет/. Регистрацията за фестивала се осъществява чрез сайта mkino.org, а най-актуална информация за всичко, свързано с ”Кино в длан” може да се намери освен на сайта и на фейсбук страницата на фестивала. Там публиката може освен да гледа и коментира филмите участници, така и да сравни своята преценка с тази на журито, което е от утвърдени филмови специалисти.

”Кино в длан” е първият в България фестивал за кратки филми, заснети с мобилни устройства. Организатори са НЧ ”Добри Войников-1856”, Община Шумен, а спонсори са университети, банки и големи телекомуникационни фирми. В своите досегашни издания фестивалът се радва на постоянно нарастващ интерес в интернет пространството. Над 400 филма на участници от България и чужбина са взели участие в досегашните издания на фестивала. Авторите са хора от различни възрасти – от първокласници до пенсионери, но най-много са тези в младежка възраст. Филмите на някои от победителите в досегашните издания на фестивала след награждаването си в ”Кино в длан” са получили признанието и на други авторитетни фестивали в Европа. А някои от отличените творби са станали причина за приемането на авторите им в някои от най-престижните университети в Европа и САЩ.

Петото издание на ”Кино в длан” предоставя възможности за изява, нови емоции и много нови награди за всички любители на киното и филмовото творчество.