Почитателите на Де Ниро ще могат да го гледат като профсъюзния лидер Франк "Ирландецът" Шийран, свързан с мафиотската фамилия Буфалино. На Пачино е поверена ролята на профсъюзния лидер Джими Хофа. В образа на Ръсел Буфалино зрителите ще видят Джо Пеши. Актьорският състав на продукцията на стрийминг платформата Нетфликс включва още Харви Кайтел, Ана Пакуин, Боби Канавале, Рей Романо.

Биографичната криминална драма "Ирландецът", режисирана от Мартин Скорсезе, ще бъде завършена навреме, за да стане откриващ филм на 57-мия Нюйоркски кинофестивал, съобщава Variety. Събитието се открива в Lincoln Center на 27 септември и продължава 17 дни - до 13 октомври. Произведението разчита на специални ефекти, за да подмлади звездите Ал Пачино и Робърт Де Ниро. Докато Де Ниро, който е и сред продуцентите, работи за девети път със Скорсезе, Пачино ще бъде режисиран от него за първи път.

martin-scorsese-says-his-next-film-the-irishman-has-almost-300-scenes-social.jpg

За мафиотската драма „Ирландецът“ се заговори през 2010 г. с идеята за премиера от Paramount Pictures през 2012 г. Снимките започнаха през септември 2017 г. и продължиха до март 2018 г., откогато лентата е в постпродукция. Литературен източник е книгата "Чух, че боядисваш къщи" на бившия зам.-главен прокурор на САЩ Чарлз Бранд. В нея се проследява живота на гангстера Франк Шийрън, по прякор Ирландеца, извършил 25 поръчкови убийства и замесен в изчезването на профсъюзния лидер Джими Хофа. Преди "Ирландецът" в образа на Джими Хофа е влизал и Джак Никълсън в едноименния филм от 1992, режисиран от Дани де Вито.

Макар че Скорсезе е личен приятел с фестивалния директор Кент Джоунс, имаше вероятност филмът да не бъде завършен за бляскава световна премиера в зала "Alice Tully". Причините са както сложността на ефектите, така и перфекционизмът на Скорсезе в монтажната. "Ирландецът" е една от големите надежди на Netflix за сезона на Оскарите и ще бъде пуснат в ограничен брой киносалони в САЩ, както и в стрийминг услугата по-късно тази година.