„Идиотският триъгълник“ (Triangle of Sadness) на режисьора Рубен Йостлунд е едно от горещите предложения на тазгодишната КИНОМАНИЯ. Заглавието получи престижната „Златна палма“ за най-добър филм на фестивала в Кан тази година. Йостлунд (режисьор на „Квадратът“, също със Златна палма от 2017 г.) е и сценарист на филма, а актьорският състав оглавяват неповторимият Уди Харълсън, Харис Дикинсън и Чарлби Дийн.

В центъра на сюжета са двойка фотомодели и инфлуенсъри (Харис Дикинсън и Чарлби Дийн), поканени на луксозен круиз заедно с уникална сбирщина от супербогаташи, сред които руски олигарси, симпатични възрастни британски търговци на оръжие и вечно пиян американски капитан с марксистки убеждения (Уди Харълсън). Но се задава буря и йерархията на това наглед перфектно общество от милиардери може много лесно да бъде обърната с главата надолу.

Triangle-of-Sadness-5.jpg

Филмът е безмилостна и много актуална социална сатира, която осмива култа към външния вид, свръхматериализма, класовото разделение и традиционните модели в обществото. Премиерата му на филмовия фестивал в Кан тази година предизвиква осемминутни овации.

На Киномания 2022 „Идиотският триъгълник“ ще видим на 20 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба на касите на Двореца и онлайн на www.tickets.ndk.bg

Киномания 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Филмовото събитие ще се проведе между 17 ноември и 4 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години, златни класики и български премиери.

Triangle-of-Sadness-2.jpg