Филмовото предизвикателство на София Филм Фест – Варна‘19 ще предложи екран на новите автори в изкуството, разкривайки непознатия им творчески талант пред публиката. Младите кинематографисти ще имат възможността да представят своите творби и да се срещнат лично с популярни лица от киносредите, от които да почерпят опит и вдъхновение за своите бъдещи проекти.

Броени седмици остават до началото на първия за годината значим фестивал от културната програма на Варна, а именно морското издание на София Филм Фест. Съвсем скоро и организаторите ще започнат да обявяват тазгодишната си селекция за събитието, което ще се проведе между 15-22 март в залите на ФКЦ. През своята юбилеина 10-та година София Филм Фест - Варна‘ 19 ще даде отново възможност за изява на новите талантливи създатели в областта на киното. „Екран за нови кинематографисти“ е утвърдено авторско събитие и запазена марка на варненското издание на фестивала, което ще се проведе за шести пореден път.

rsz_siff_fb_cover-varna.png

„Талантите и усилията на творците трябва да бъдат насърчавани с небходимите време, пространство и подходяща публика. Каним всички автори с интереси в областта на киното да споделят с нас своите творби, с които да разширим хоризонтите и познанията на аудиторията за киното и посоката на креативността, в която се движат съвременните създатели на киноизкуството.“ - сподели Александър Николов, организатор на изданието на фестивала във Варна.

Заявки за участие се приемат до 10-ти март 2019 на е-mail адрес: office@artinvision.bg, като няма ограничения както във възрастта на участниците и техния град, така и във времетраенето на филмите.

В рамките на юбилейното 10-то издание на фестивала се предвижда и стажантска програма, насочена към младите хора, които желаят да бъдат доброволци и да получат ценни теоретични и практични занимания, заемайки участие в провеждането на София Филм Фест – Варна‘ 19. Всички желаещи да се включат могат да го направят като пишат на посочения за заявки по-горе имейл или на страницата на събитието във Facebook.

Цялата програма и новини за фестивала може да проследите тук: https://www.facebook.com/SFFVarna