Песента е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

Песента „Обезумели“ е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика като Spotify, Deezer, iTunes, Tidal и др.

„Вярвам, че на всеки поне веднъж в живота се е случвало да желае нещо безрезервно и да е готов да даде всичко от себе си, за да го реализира. На този етап от житейския ми път, за мен това е „Обезумели“. Да се научим да се абстрахираме от опаковката и да търсим съдържанието, да започнем да се вглеждаме в себе си и да се наслаждаваме на отношенията с приятелите си, да правим нещата, които обичаме и да не ги подчиняваме на масовите настроения и истерии. Това са болните теми на нашето настояще. Видеото на „Обезумели" е като отражение на един загинал свят и огромно предупреждение за това накъде вървим и какво ни очаква. Нека се обединим в памет на Димо и да бъдем едно цяло, осъзнавайки, че колективните усилия имат неизмерима сила“. – споделя Ники Урумов.

Историята на „Обезумели“

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо - Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“  на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник.

Niki-Urumov_1_.JPG

За Ники Урумов

Ники Урумов е продуцент на филма „Пета на моята Петя“, посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми „Пробуждане“ и „Безсмъртният“, които печелят награди от над 15 международни форума.

През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите „Домашен арест” и „Кантора Митрани”, българо-руската копродукция „Лабиринти на любовта” и на 3-ти сезон на шоуто „България търси талант”. Копродуцент е във филма „Вила Роза”.

Ники Урумов е вокалист на рок бандата „Епизод“, с която през 1999 г. записва албума “Респект“. Година по-рано печели трето място на „Златният Орфей“, и първо място от „Хит -1“. Парчето му „Остани“ в колаборация с DJ Deso е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.