Третият филм на режисьора Виктор Божинов тръгва по кината в цялата страна от 11 май. „Бягство“ е трилър, който разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими.

„Търсим нови таланти и им даваме път. Изключително приятно беше да се срещна с Алекс в голям проект и си мислех, че изборът ще е труден, а той се оказа доста лесен. Много съм благодарен на всички актьори и колеги. Подходиха с чисто сърце. Те не знаеха сценария и нямаха идея какво следва, което е сериозно предизвикателство. Чамла е едно от сърцата на България и именно там на 7 май, ще организираме най-високата прожекция у нас. Историята на филма е изключително актуална в този момент, в който живеем. Героите са млади, но темите касаят както децата така и техните родители“, разказва Виктор Божинов.

Biagstvo_Alexander.jpg

„Срещнахме вижданията си за ролята и за образа на Дани, това помогна много. На 20 години съм. Уча в НАТФИЗ в класа на Ивайло Христов. Никога няма да забравя последния снимачен ден. Качихме се изключително рано и хванахме мъгла, която приличаше на езеро. Беше уникална гледка, допълва актьорът Александър Кендеров, който прави дебюта си в игралното кино влизайки в главната роля в „Бягство“.

Biagstvo_Diana.jpg

Освен Александър в „Бягство“ участват Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Продуцeнти - Галина Тонева и Кирил Кирилов, ГАЛА ФИЛМ.

Режисьор - Виктор Божинов

Сценарий - Деляна Манева

Оператор - Антон Бакарски

Художник - Росица Бакева

Художник костюми – Мина Кайе

Композитор - Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард

Звукорежисьор – Михаил Дичев

Режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова

Biagstvo.jpg

„Бягство“ е реализиран с подкрепата на ИА “Национален Филмов център“ и Програма „МЕДИЯ“ на ЕС, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио.  Разпространява bTV Studios.