Филмът ще се състезава в конкурсната програма 35-тото издание на фестивала на българския игрален филм "Златна роза" 2017, като прожекцията във Варна е на 1 октомври от 20.00 ч. във Фестивалния и конгресен център.

На 10 октомври в Зала 1 на НДК ще се състои официалната премиера на новия филм на Илиян Джевелеков “Вездесъщият”. От 13 октомври тръгва по всички кина в България.

Преди прожекцията по червения килим ще минат актьорите и екипът на филма. Изпълнители на главните роли са Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Тони Минасян, Анастасия Лютова, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Георги Стайков, Валери Рангелов, Мария Славчева.

Над 200 билета за премиерата ще бъдат разиграни в различни игри във Фейсбук профила на “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ”, както и от партньори на филма.

Мирамар филм е продуцент и разпространител на успешните продукции “Дзифт” и “LOVE.NET”, които се радваха на изключително висок зрителски интерес.

Националният дворец на културата е партньор на филма и специално за бляскавата премиера ще бъде осветен в червено – препратка към червената точка REC на всевиждащото око на видеокамерата.

ВЕЗДЕСЪЩИЯТ

България, 2017, 120’

Режисьор: Илиян Джевелеков

Сценарий: Матей Константинов и Илиян Джевелеков

Оператор: Емил Христов

Художник: Георги Димитров

Музика: Петко Манчев

Монтаж: Александра Фучанска

Продуценти: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Георги Димитров

Продуцентска компания: Мирамар филм

Ко-продуцент: Нова Телевизия

С подкрепата на: Национален Филмов Център

В ролите: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Валери Рангелов, Мария Славчева, Георги Стайков

В търсене на оригинален сюжет писателят Емил Борилов заснема живота около себе си с десетки скрити камери. Докато безобидно наблюдава бита и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им. Така много бързо се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи. В капана му попадат колеги, познати, случайни хора. Камерите му заснемат неочаквани обрати, интриги, изневери, издевателства, дори смърт. Вместо нов сюжет, истината за другите му носи непоносима болка. Нищо не е каквото изглежда – всички лъжат, крадат, злословят, изневеряват. Скоро разбира, че се е пристрастил към тайното знание за другите е твърде късно да спре. Деянието, започнало като невинно хоби, се превръща в демонична заплаха за бъдещето на десетки хора.