В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата - различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София, информира Ради Георгиев.

С участието на Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и др.

"Посоки" е подкрепен от Националния филмов център - България, Регионалния филмов фонд МДМ - Германия, Македонската филмова агенция, "КИА моторс" - България, Дарик радио, Yellow Taxi. Той е копродукция на България, Германия и Македония. 

Филмът бе номиниран в престижната конкурсната програма "Особен поглед" в Кан.